Balat Çetesi’ne Operasyon Yapıldı: 39 Kişi Gözaltında!

İstanbul Fatih'in Balat semtinde, bazı vatandaşların mülklerini gasp ettiği iddiasıyla Balat Çetesi olarak bilinen bir yapıya operasyon düzenlendi.

balat1

İstanbul’da Fatih ilçesine bağlı Balat semtinde, bir süredir mülk gaspı suçlamasıyla izlenen ve Balat Çetesi olarak adları duyulan bir grup insana operasyon yapıldı. Toplamda 39 kişinin yakalandığı bu operasyonda, çetenin lideri olarak bilinen Mesut Baraj ise; yakın dönemde yaşanan bir olayda yer alması sayesinde basın tarafında da dikkatleri çekti. Ortaköy’deki Ruby isimli mekanın önünde çıkan kavgada dövüldüğü tespit edilen Mesut Baraj; o dönem yaşadığı darp nedeniyle şikayetçi olmamış ve polis aramalarına da karşılık vermemişti.

8 Eylül’de arkadaşlarıyla gittiği Ruby’de mekan korumalarıyla tartışmaya giren Mesut Baraj, yine aynı korumalar tarafından bayılana dek darp edilmişti. Darp olayı sonrası Mesut Baraj’ın şikayetçi olmadığı bilinse de, olaydan birkaç gün sonra mekan önündeki korumalar silahlı saldırıya uğramıştı. Olayın silahlı bir saldırıya dönüşmesi sonrası emniyet yetkilileri soruşturmayı derinleştirmiş ve 9 kişiyi gözaltına almıştı. Bu olay sonrasında 5 kişi tutuklanmış ve 4 kişi serbest bırakılmıştı.

Her iki olayda da parmağı olduğu öngörülen Mesut Baraj ve ekibi, haklarındaki şikayetlerin artması ve birçok yasa dışı faaliyetin tespiti sonucunda gözaltına alındı. Toplamda 39 kişinin gözaltına alındığı bilinen bu operasyonda; Baraj ve Balat Çetesi olarak anılan ekibinin 20’ye yakın suçla itham edildiği öğrenildi. Mesut Baraj hakkında en çok şikayet gelen suç ise, Balat çevresinde yaşayan gayrimüslim vatandaşların mülklerine el koyma girişimi oldu. Soruşturma dosyasındaki en kabarık suç mülk gaspı girişimleri olsa da; Ortaköy’deki silahlı saldırının da dosyaya eklendiği ve çete içerisindekilerin de bu konu hakkında ifadesine başvurulduğu ortaya çıktı.

Darp Olayındaki Kadın Da Gözaltında!

Geçtiğimiz günlerde yapılan operasyon sonucunda, Mesut Baraj’ın ekibinden kişilerin çatıştığı mekan korumaları ve yöneticileri de gözaltına alındı. 8 Eylül’den beri süregelen husumetin devam ettiği ve iki tarafın da uzlaşmaya yanaşmadığı, verilen ifadeler sonucunda öğrenilmiş oldu. Her iki tarafın da silahlı saldırılara bir yenisini eklemek için hazırlık yaptığı da, yine gözaltındaki kişilerden öğrenilen bilgiler arasında yer aldı. Ortaköy’deki olay nedeniyle şikayetçi olmadığı görülen Mesut Baraj; bu olayın üstüne gitmemesi sonucunda emniyetin radarına takıldı ve hakkında açılan dosya derinleştirildi. Bu nedenle de kendisiyle birlikte tüm ekibi de, yapılan operasyon sonucunda gözaltına alındı.

Geçtiğimiz yıl yönetmen Enes Kara’ya yapılan saldırıda da adı geçen Mesut Baraj; azmettirici olarak sorgulandığı bu dosyada, delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılmıştı. O dönem Enes Kara’ya saldıran Recep Çetin’i tanımadığını söyleyen Baraj’ın; Ortaköy’de yapılan silahlı saldırının faillerinden birinin de Recep Çetin olması sebebiyle, Enes Kara saldırısıyla alakalı şüpheli olduğu azmettirici konumu dosyasına eklendi. Balat Çetesi’yle ilgili sorgulama süreci devam ederken, Enes Kara’nın uğradığı silahlı saldırıyla alakalı dava ise bugün görülecek. Balat Çetesi’nin de kapsamına almak durumunda olan Enes Kara davası, Mesut Baraj’ın tutuklanmasına giden sürecin önünü açabilir.

Mesut Baraj’ın darp edildiği Ortaköy’deki mekanın önünde, kavgayı ayırmaya çalıştığı görüntülenen kadının da gözaltına alındığı ortaya çıktı. Kendisine ait güzellik ve estetik merkezi olduğu bilinen İnci Cennet Eroğlu isimli şahıs; Mesut Baraj’ın arkadaşı olarak biliniyor. Ortaköy’deki olayda bulunması sebebiyle gözaltına alınan Eroğlu’nun; Baraj’ın faaliyetleri içerisinde yer aldığı da iddia ediliyor. Bir süredir teknik takipte olduğu bilinen Mesut Baraj ve Balat Çetesi; elde edilen delillerin yeterli seviyeye gelmesi sonucunda gözaltına alındı. İfade alma sürecinin sonlanmasının ardından, gözaltına alınan tüm üyelerin tutuklanması bekleniyor.

Exit mobile version