Bakan Soylu ve Bakan Bozdağ’dan önemli açıklamalar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Fahiş fiyatlarla beraber milletimizin canını acıtanların peşindeyiz'' dedi.

bakan soylu bakan bozdag aciklama habermeydan

Diyarbakır Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde biraraya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, burada önemli açıklamalarda bulundular.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 büyük depremin ardından yüksek kira artışlarına değinen Süleyman Soylu, “Fahiş kira artışları, deprem bölgesinin deprem kadar acıtıcı bir gerçeğidir. Bu bizi üzmektedir, elbette devlet olarak gereğini yerine getiriyoruz. Fahiş fiyatla beraber milletimizin canını acıtanların peşindeyiz.

Şu anada kadar ağrı hasarlı, orta hasarlı ve ev sahibi, kiracı toplam müracaat 421 bin oldu. Dün akşam itibariyle. Bunun 284 bin 712 hanesi ben kira yardımı almak isterim dedi. 136 bin 913’de ben konteynerde yaşamak isterim, dedi. Buradaki değerlendirmeler ve başvurular devam edecek. Buna karşılık da şu ana kadar 140 alanda 93 bin 623 konteynırın hazırlıkları yapıldı. Bunun 70 bini hemen hemen tamamlanmak üzere. Bir kısmı da tamamlandı. Konteynırdaki yaşantısına başlanmış oldu. Burada da gerek konteynır şehirler olsun, gerek kira olsun kiracılara 3 bin, ev sahiplerine ise 5 bin liralık bir kira desteği olacak” dedi.

Sözlerine devam eden Bakan Soylu, “26 binin üzerinde toplam arama kurtarma çalışması yapılan bina var. Bütün bunlar üç Hollanda büyüklüğü olan 110 bin kilometrekarelik bu alanda depremle karşı karşıya kaldık. Esas olarak Türkiye’nin birçok yerinde uzak, yakın demeden hissedilen ve hala daha da artçıları devam eden bir depremle, afetle karşı karşıyayız. Bir taraftan arama kurtarma çalışmalarımız tamamlandı. Diğer taraftan enkaz çalışmalarımız başladı. Diğer taraftan afet bölgesindeki bütün vatandaşlarımıza beslenme ulaştırıldı. Diğer taraftan helikopter, uçaklarıyla yardım köprüleri her tarafa mümkün olduğu en kısa süre içerisinde gidildi” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise “Deprem döneminde yaşanan sıkıntılardan istifade ederek haksız kazanç elde etmek isteyenlerle ilgili yeni bir yaptırım uygulamasına geçeceğiz. 7 bin 598 müstakil binada delil tespiti tamamlandı, 612 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı, 184’ü tutuklandı” dedi.

Öte yandan Adıyaman’da yıkılan İsias Otel’e ilişkin açıklama yapan Bozdağ, Olayla ilgili verilmiş bir gizlilik kararı bulunmadığını, tüm soruşturmaların gizlilik kararı alınmadan yürütüldüğünü belirtti.

 

 

 

Exit mobile version