Bakan Nebati’den gündeme ilişkin açıklamalar

Togg'a özel krediyle ilgili açıklama yapan Bakan Nebati, "Çok büyük bir talep var. Bankalarımız bu konuyla ilgili hazırlıklarını yapacaklar. Cumhurbaşkanımıza arz ettikten sonra bu konu ilan edilecek" dedi.

Bakan Nebatiden gundeme iliskin aciklamalar habermeydan

Bakan Nebati’den gündeme ilişkin açıklamalar.

Katıldığı canlı yayında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açılışı gerçekleştirilen İstanbul Finans Merkezi ile ilgili olarak, “Bu Finans Merkezi bir taraftan finans merkezi olurken diğer taraftan da ticaretin merkezi olacak. Bölgesel bir güç olmaya aday olarak burası hazırlandı” ifadelerini kullandı.

Bakan Nureddin Nebati’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye’nin ekonomi modelinin hedeflenenlerin büyük bir kısmına ulaştığını belirten Bakan Nebati, ”Geçen yıl bu zamanlarda ABD’de toplantılara katılıyorduk. Temel açmaz savaştı oradaki toplantılarda. Savaştan dolayı kaygılar üst düzeydeydi. Enerji fiyatları, gıda arz güvenliği ve emtialardaki yükseliş de kaygıları şiddetlendirdi. Faizleri artırmak, üretimi kısmak, ekonomiyi yavaşlatmak politikası vardı. Bizim temel duruşumuz önce insanı yaşat anlayışı üzerine kurulu. İnsanların işsiz kalmasını göze almayacağız, üretimi devam ettireceğiz ve büyümeden taviz vermeyeceğiz anlayışımız vardı. Salgın döneminde de hiçbir zaman taviz vermedik. Şubat ayında işsizlik yüzde 10. Depremin, savaşın ve salgının yaşandığı dönemde tarihinde şubat ayında iyi bir performans gösterdiğimiz dönem olmadı. Tamamen bu model sayesinde bunu başardık. Türkiye Ekonomi Modeli önümüzdeki süreçte dünyaya örnek olacak bir yapıya dönüşmüş durumda. Biz faizleri artırmayacağız dedik. Faiz artırımının handikaplarıyla karşı karşıya kaldı dünya. ABD’deki bankaların batması faiz artırımının bir sonucu oldu. Avrupa’da da faiz artırımını yavaşlattılar” dedi.

TOGG’A ÖZEL KREDİ 

Çok büyük bir talep var. Bankalarımız bu konuyla ilgili hazırlıklarını yapacaklar. Cumhurbaşkanımıza arz ettikten sonra bu konu ilan edilecek.

”DEPREM BÖLGESİNDE KAYNAKLA İLGİLİ SIKINTIMIZ YOK”

”Biz depremin olduğu andan itibaren kaynak oluşturma çalışmasına başladık ve 100 milyar lira kaynak ayırdık. Tedbirleri erkenden aldık. Ayırdığımız kaynağın 40 milyar lirasını kullandık. İhtiyaç halinde kullanmaya devam edeceğiz. Deprem bölgesinde kaynakla ilgili sıkıntımız yok.”

CHP’NİN VAADİ 300 MİLYAR DOLAR HAKKINDA

”Ana muhalefet partisi genel başkanı toplantıları gidip lokantada yapıyor. Biz bu fon yöneticilerini biliyoruz. 300 milyar dolar nasıl gelecek? 300 milyar dolarlık fonun buraya gelmesi için çok özel bir ikram gerekiyor. Bunun adı da tefeciliktir. Size tefeci faizi vereceğim bana o parayı getirin demek bu, başka türlü olması mümkün değildir.”

Exit mobile version