Bakan Kurum’dan Antakya Afet Koordinasyon Toplantısı’nda açıklamalar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Antakya Afet Koordinasyon Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor.

bakan kurum habermeydan 1

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Sabahleyin Kırıkhan’daydık, şu an Hatay Merkez’deyiz, buradan İskenderun’da vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz.

Depremin ardından 23 gün geçti, acılarımız hala ilk günkü gibi acı dinmedi. Bu çerçevede de bir taraftan burada muhtarlarımızın vefat eden aileleri, acılarını yaşamadan vatandaşımız için ne yapabilirizin gayesiyle devletimiz tüm imkanlarıyla Hatay’dadır.

Seferberlik anlayışıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. İnsani yardım faaliyetlerini yürütürken diğer taraftan da vatandaşlarımızı sağlam güvenli alanlara yerleştirmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şehrin kanaat önderleri ile bir araya geldik burada kuracağımız yerleşime dair fikirleri aldık.

“MASTER PLAN HAZIRLIĞINA BAŞLADIK”

Amanos dağı eteklerinde belirlediğimiz zemin olarak sağlam, güvenli alanlarda yerleşim sürecini başlatacağız. Şehrin Meclis binasını, Ulu Cami’sini, tarihi yapılarını içine alacak bu alanlarla birlikte Asi Nehri’ni buradaki tüm doğal güzellikleri, yeşil alanları, şehrin kültürünü koruyacak anlayışla ve burada yaşayan Hatay’lı kardeşlerimizin demografik yapısını içine alacak bir anlayış ile master plan hazırlığına başladık.”

Exit mobile version