Bakan Kurum açıkladı: Düzce’de 791 binaya yıkım kararı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan, Düzce'de yaşanan 5,9 şiddetindeki depremin ardından gerçekleştirilen çalışmalara dair açıklama geldi. Bakan Kurum, "Yıkılacak, ağır hasarlı 791 yapı var. 210 binanın yıkımını tamamladık, yenileri için ihale sürecini başlattık" dedi

duzce yikim habermeydan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Düzce’de 23 Kasım’da yaşanan 5,9 şiddetindeki depremin üzerine kesin hasar tespit çalışmalarının sonlandığını belirtti..

Bakan Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı açıklamada, “Düzce’de hasar tespit çalışmalarımızı tamamladık. 66 bin 172 bina, 166 bin 375 bağımsız birimi inceledik. Yıkılacak, ağır hasarlı 791 yapı var. 210 binanın yıkımını tamamladık, yenileri için ihale sürecini başlattık. Vatandaşlarımıza sağlıklı konutlarımızı hızla yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

Kurum, açıklamasında Düzce’de yapılması planlanan konutlara dair görsellere de yer verdi.

duzce yikimi habermeydan

581 BİNADA KONTROLLÜ YIKIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Diğer taraftan Bakanlıktan gelen açıklamada, Düzce’de Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı aralarında inşaat mühendislerinin de bulunduğu 300 kişilik uzman bir ekiple kesin hasar tespit çalışmalarının sonuçlandığı bildirildi.

Depremin üzerine uzman ekiplerin 2 saat içinde olay mahalline ulaştığına ve afetzedelerin yanında olduğuna dikkat çekilen açıklamada, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla Yapı İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda kalan 581 binada kontrollü yıkım çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Alandaki 452 okulda hasar tespit çalışması yapıldığı ve bir okulun orta hasarlı olarak tespit edildiği belirtilen açıklamada, bu okulda da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından güçlendirme çalışmalarının yapılacağı ifade edildi.

Depremden etkilenen alanda incelenen okul ve camiler dışında 577 kamu binasından 5’inde ağır hasar tespit edildiği belirtildi.

Afet konutlarının yapımı için TOKİ’yle ihale hazırlık çalışmalarının başlatıldığı açıklandı.

Exit mobile version