Bakan Fahrettin Koca tedavi altındaki depremzede sayısını paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden tedavisi halen devam eden depremzede vatandaşlarımızın sayısını açıkladı. 

bakan koca tedavi altindaki depremzede sayisini acikladi habermeydan

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

Tedavisi devam eden depremzedelerden, ”15.664’ü serviste, 3.636’sı yoğun bakımda olmak üzere, 19.300 depremzede vatandaşımız halen ülke genelinde hastanelerimizde tedavi altındadır. Bir kısmı taburcu edilen 8.851 hastamıza cerrahi işlem yapılmıştır. Depremin ilk gününden bugüne 10 ilimizde 3.677 bebek dünyaya geldi. Afet bölgesinde yaşayan 2.896 gebe, 3.943 lohusa, 9.685 bebek takibe alındı.”

Koca eczane hizmetleri için, ”Bakanlığımızın sağlık hizmeti verdiği noktalarda ve sahra eczanelerinde ücretsiz ilaç temini devam ediyor. Bunun yanı sıra, deprem bölgesinde olup, eczanesi hasar gören eczacılarımız başta olmak üzere, geçici eczanelerle mobil eczanelere izin verilmiştir”dedi.

Sağlık personeli hakkında ise, ”deprem bölgesindeki sağlık tesislerimizde, 14.611 UMKE ve Acil Sağlık personeliyle birlikte, 18.097’si doktor olmak üzere, halen 145.711 arkadaşımız görev yapıyor. Gerekli profesyonel güce sahibiz” dedi.

Son olarak ilaç ve tıbbi malzemeye ilişkin paylaşım yapan Koca, ”Bölgedeki tıbbi malzeme ve ilaç ihtiyacını hızla karşılamak üzere Adana ve Gaziantep’te iki merkezi tıbbi depo oluşturulmuştur. Bölgeye sevk edilen ilaç ve tıbbi malzemeler öncelikli olarak bu depolarda tasnif edilerek afet bölgelerine sevk edilmektedir. Bu sevkiyatlarda 6’sı uçak ve biri helikopter olmak üzere toplam 271 araç kullanılmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Exit mobile version