Bakan Çavuşoğlu’ndan depremzedelerle ilgili açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kahramanmaraşt'a meydana gelen deprem ile olarak açıklamada bulundu.

bakan cavusoglu depremzede aciklamasi habermeydan

Mersin, Antalya ve Muğla’da yer alan otellerde depremzedelerin ağırlanacağı bilgisini paylaşan Çavuşoğlu, depreme ilişkin açıklamalar yaptı. Şu ana kadar 36 ülkeden 3.319 arama kurtarma personeli sahada olduğunu belirten Çavuşoğlu, ”Hızlı bir intikal için çalışmalarımız sürüyor. Yedi günlük yas ilan ettik, KKTC’de ve Kosova’da da yas ilan edildi. Ayrıca NATO, Türk Devletleri Teşkilatı gibi farklı teşkilatlarda da bayraklar yarıya indirildi. 36 ülkeden ekipler geldi, her zaman olduğu gibi ilk intikal eden ekip Azerbaycan’dan gelen ekipti” dedi.

Pek çok ülkeden mevkidaşlarının telefonla yada mesajla taziyelerini ilettiğini paylaşan Çavuşoğlu, sözlerine devam etti; ”Sahada çalışmalar devam ederken, kurtarılan vatandaşlarımızın tedavisi için, evi yıkılan vatandaşlarımıza yardımlar için tüm kuruluşlarımız seferber. Deprem bölgesinin dışında da farklı şehirlerimizde de barınma imkanlarını sağlamak için bir çalışma başlattık. Bakan Ersoy bu çalışmaları koordine ederken bir taraftan Antalya, Muğla ve Mersin’deki otellerde vatandaşların barınması için koordineler yapıldı. Bugünkü yaptığımız bu toplantılar neticesinde 50 binin üzerinde bir yatak kapasitesine ulaştık. Ayrıca kamu kurumlarımızın da misafirhaneleri var bunların hepsini de depremzedelere ayırdık. 4 bin 300 yataktan bahsediyoruz. Tüm turizmcilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Orta vade ve uzun vadede yine barınma ihtiyacı olursa neler yapabileceğimizi görüştük. Güzel fikirler geldi onlar üzerinde de çalışacağız.”

”Antalya’ya gelmek isteyen vatandaşlarımız için planlamalar yapıldı. Depremzede vatandaşlarımızın AFAD’a kaydedilmesi, isimlerin bildirilmesi gerekir” dedi.

 

 

Exit mobile version