Bahçeli: Aday tercihim sınıf arkadaşımdan yana olurdu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için anket yapacağı iddialarının sorulmasının ardından, "Bana sorarlarsa tercihim sınıf arkadaşım olur” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Bahçeli, üniversitede sınıf arkadaşıydı.

bahceli kilicdaroglu habermeydan

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, altılı masanın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için anket yapacağı iddialarının sorulması üzerine, “Bana sorarlarsa tercihim sınıf arkadaşım olur” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bahçeli, üniversitede sınıf arkadaşıydı.

Meclis’te bütçe görüşmelerinde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, gazetecilerin Altılı Masa’ya dair sorusunu cevapladı. Altılı masanın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için anket yapacağı iddialarına cevap veren MHP lideri, “Ankette kim çıkarsa ona karar verelim, siz de katılır mısınız dediler. Ben henüz cevap vermedim. Eğer birisi ankette bana gelirse, altı kişi arasından anket yapıyoruz, siz bu ankette kimse evet dersiniz derse, tercihim sınıf arkadaşımdan yana olur” dedi.

‘DÜNYA GÖRÜŞLERİMİZ FARKLIYDI’

Ankara Ticari İlimler Akademisi, şimdiki ismiyle Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde okuyan Devlet Bahçeli ile Kemal Kılıçdaroğlu aynı dönemde aynı sınıftaydı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz senelerde Bahçeli ile olan sınıf arkadaşlığını da “Okuldayken hiç konuşmadık. Dünya görüşlerimiz farklıydı. Devlet Bey o dönemde de kendi arkadaşları içerisinde özel bir saygınlığı vardı. Onun hakkını da teslim edelim” diyerek paylaşmıştı.

‘BAŞARILI BİR ÖĞRENCİYDİ’

MHP lideri Devlet Bahçeli, okul arkadaşı Kılıçdaroğlu’na dair 2010 senesinde yaptığı açıklamada, “Başarılı bir öğrenciydi, başarılı bir bürokrat oldu. Şimdi de başarılı bir siyasetçi olmasını bekliyoruz. Zaten düşünce itibariyle kalitelidir” demişti.

Exit mobile version