Apple, Eski iPhone Kullanıcılarına Toplam 950 Milyon Dolar Ödeyebilir

Teknoloji devi Apple’a kötü haber. Apple davayı kaybederse kullanıcılarına 935 milyon dolar ödemek zorunda kalabilir. İşte detaylar..

apple kullanicilarina tazminat odeyebilir

ABD’li teknoloji devi Apple’ın başı dertten kurtulmuyor. Daha öncede birçok dava sonucu milyarlarca lira tazminat ödemek zorunda kalan Apple yine bir dava ile karşı karşıya. Bu defa Apple, eski iPhone’ların performansını kasten yavaşlatmakla suçlanıyor. Eğer Apple davayı kaybederse kullanıcılarına 935 milyon dolar ödemek zorunda kalacak.

Ancak bu Apple’a açılan ilk dava değil. Apple daha öncede “batterygate skandalı” sonrası kullanıcılarına tazminat ödemek zorunda kalmıştı.

Davayı tüketici hakları savunucusu Justin Gutmann hazırladı

Apple’a davayı ise İngiliz tüketici hakları savunucusu Justin Gutmann hazırladı. Justin Gutmann, Apple’ı iPhone kullanıcılarına karşı haksız ticari uygulamalarda bulunmak için pazar hakimiyetini kötüye kullandığı suçlamasıyla dava açtı.

Apple davayı kaybederse kişi başına 37.5 dolar ödeyecek

Apple eğer davayı kaybedecek olursa kullanıcılarına kişi başı 37.5 dolar ödemek zorunda kalacak. Zira dava İngiltere’de 25 milyon iPhone kullanıcısı adına kamu davası olarak açılmış durumda. Bu da kişi başına 37.5 dolar anlamına geliyor.

Dava hangi İPhone modellerini kapsıyor

Öte yandan Apple’a karşı açılan dava iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus ve iPhone X modellerini kapsıyor. Eğer davanın Appe’ın aleyhine de sonuçlanacak olursa bu model kullanıcıları 37.5 dolar tazminat almaya hak kazanacak.

Exit mobile version