Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde sel felaketi

Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde büyük hasara yol açan sel nedeniyle Antalya Valiliği kriz masası oluşturdu. Her iki ilçede çok sayıda ev ve iş yerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı.

antalyada sel habermeydan

Antalya’da sel felaketinin yaşandığı Kumluca ilçesinde derelerin taşması sonucu çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Salur, Sarıcasu ve Ortaköy mahallelerinde etkili olan sağanak sonrası ilçe merkezinden geçen Gavur Deresi taştı. Yağış sonrası özellikle Eski Cami Mahallesi’ndeki Halil Şıvgın Bulvarı’nda ciddi zarar meydana geldi. Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, akşam saatlerinde başlayan yoğun yağış nedeniyle teyakkuz halinde olduklarını belirterek, ilçede 50 yıldır böyle bir felaket yaşanmadığını söyledi. Sel sularının köprüleri yıktığını, bu nedenle iş makinelerinin de çalışamadığını ifade etti. Bazı ağaçlar kökünden sökülüp, sürüklenirken, iş yerlerinde bulunan dolaplar da sel sularıyla yola çıktı. Araçların ise birbirlerinin üzerine çıktığı görülürken, sel sularının getirdiği balçık iş yerleri ve evlere doldu. Fazla sayıda binanın birinci katı ve müstakil evler sular altında kaldı. Cep telefonlarından ‘evlerinizden çıkmayın’ dışarı çıkmayın uyarıları yapıldı. Evlerde mahsur kalan vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla bölgeye AFAD’dan destek istenirken, belediye personelinin de yine mahsur kalanlara ulaşmaya çalıştığı bildirildi.

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, “Kıymetli hemşehrilerim, Finike Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle birlikte aşırı yağış nedeniyle meydana gelen zararları telafi etmek amacıyla çalışıyoruz. 12 Aralık Pazartesi günü ilçe genelindeki tüm okulların tatil olduğunu belirtiyor, acil durumlar dışında dışarıya çıkmamanızı rica ediyorum” dedi.

Exit mobile version