Antalya İl Emniyet Müdürü İlker Arslan teslim oldu! İlker Arslan kimdir?
Antalya başsavcılığının talimat yazısına göre Arslan’ın adı Antalya Büyükşehir Belediyesi odaklı yolsuzluk soruşturmasında yer aldı.
İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan ve daha sonra Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında “rüşvet almaya aracılık etmek”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “haksız mal edinme” suçlamaları kapsamında gözaltı kararı verilen İlker Arslan’ın Antalya’da teslim olduğu öğrenildi.
Emniyet Genel Müdürlüğünün sosyal hesabından dün yapılan açıklamada, “Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturma kapsamında Antalya İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştır” ifadesine yer verilmişti.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı da Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik “rüşvet” ve “yolsuzluk” soruşturması kapsamında Arslan hakkında gözaltı kararı vermişti.
ANTALYA’DA TESLİM OLDU, YERİNE VEKİL ATANDI
İlker Arslan’ın gece saatlerinde Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim olduğu öğrenildi. Arslan’ın yerine ise Antalya Emniyet Müdürlüğü görevine vekaleten Emniyet Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Murat Baz atandı.
İLKER ARSLAN KİMDİR?
Antalya Emniyet Müdürü İlker Arslan, 1994 yılında Polis Akademisi’nden Komiser Yardımcısı rütbesiyle mezun oldu. İlk görevine Ankara İl Emniyet Müdürlüğünde başlayan Arslan, kariyeri boyunca Emniyet Genel Müdürlüğü, Siirt ve Ankara’da çeşitli görevlerde bulundu.
2016-2021 yılları arasında Tanık Koruma Daire Başkanı olarak görev yapan Arslan, 2021-2024 yılları arasında ise Kuzey Makedonya’nın Üsküp Büyükelçiliği’nde İçişleri Müşaviri olarak görevini sürdürdü.
16 Ağustos 2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Antalya İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştı.
İlker Arslan bugün açıklanan kararla İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.