Ankara’da “Sofi Serkan” Operasyonu: Dini Duyguları İstismar Eden Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi.
Ankara’da dini duyguları istismar ederek dolandırıcılık yaptığı iddia edilen bir şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. “Sofi Serkan” ve “Ahmet Hoca” isimlerini kullanarak sosyal medyada faaliyet yürüttüğü öne sürülen S.C.İ. isimli şüpheli gözaltına alındı.
Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, şüphelinin sosyal medya üzerinden büyü yapma ve büyü bozma içerikleri paylaştığı, bu yöntemle vatandaşları hedef aldığı tespit edildi.
Şüphelinin, kurban, adak ve çeşitli malzeme ücretleri adı altında para talep ederek çok sayıda kişiden haksız kazanç sağladığı iddia edildi.
Soruşturma kapsamında, aralarında 2017 yılında Bursa’da düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurunun eşinin de bulunduğu toplam 50 kişinin bu yöntemle dolandırıldığı belirlendi.
Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, soruşturmanın ise genişletilerek devam ettiği bildirildi.














