Ankara’da rüşvet soruşturmasında 9 tutuklama…
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan çalışmalar sonucunda, ilgili bakanlıktan talep edilen izin belgelerinden menfaat temin edilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 33 zanlıyı gözaltına aldı.
Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan şüphelilerden 9’u nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, 24’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ankara merkezli 8 Ekim’de düzenlenen operasyonda, haklarında “rüşvet almak”, “rüşvet vermek” ve “rüşvete aracılık etmek” suçlarından gözaltı kararı verilen şüpheliler arasında ihraç edilmiş ve emekli kurum personeli, personel yakınları ve şirket yetkilileri bulunuyordu.