Ankara’da ‘Büyük Eczacı Mitingi’ gerçekleşti

Türk Eczacıları Birliğince (TEB) organize edilen "Büyük Eczacı Mitingi"nde, eczacıların sorunlarının çözülmesi istemi dile getirildi.

eczacilar mitingi habermeydan

TEB Başkanı Arman Üney, Anıtpark’taki mitingde buluşan eczacılar adına gerçekleştirdiği konuşmada, mesleklerine dair yapılan haksızlıklara karşı durmak için miting yaptıklarını belirtti.

Aralıksız sağlık hizmeti verilmesi için salgın döneminde de çalışmayı sürdürdüklerini ifade eden Üney, eczacılıkla alakalı gerçekleştirilen düzenlemelerin yetersiz olduğunu iletti.

“ECZACILARIN YOK SAYILMASINA ‘DUR’ DİYORUZ”

Arman Üney, Sosyal Güvenlik Kurumunun ilaç alım protokolünde meydana gelen ekonomik sıkıntıya çözüm üretecek realistik iyileştirmeler yapılmasını talep ettiklerini belirterek, “Biz eczacılar ilaç yokluklarına, kontrolsüz açılan fakültelere, eczanelerdeki ekonomik çıkmaza, kamu eczacısının hak kaybına, eczacıların yok sayılmasına ‘dur’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mitinge CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’nin İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ve Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ile eczacı odalarının il başkanları, üyeleri, eczacılık fakültesi öğrencileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Exit mobile version