Alman yapımı Leopard tankları Ukrayna’ya teslim edildi

Teslimatı uzun zamandır beklenen Alman yapımı Leopard tankları sonunda Ukrayna’ya gönderildi.

Leopard tanklari habermeydan

Alman yapımı Leopard tankları Ukrayna’ya teslim edildi.

Daha önce Berlin yönetimi, Ukrayna’ya 14 adet Leopard 2 tankı göndereceğini açıklamıştı. Leopard 2’ler NATO ülkeleri tarafından üretilen en iyi tanklardan biri kabul ediliyor.

Almanya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 18 adet Leopard 2 ana muharebe tankının, mühimmat ve yedek parça paketlerinin Ukrayna’ya ulaştığı duyuruldu. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius tank teslimatına ilişkin, “Leopard 2 A6 muharebe tanklarının cephede çok önemli bir fark oluşturacağına eminim. İsveç ve Portekiz ile birlikte bir muharebe grubuna yetecek kadar tank sağlama sözü verdik. Almanya bu sözünü tutmak için başlangıçta vaat ettiğinden 4 tane daha fazla tank tedarik etti” ifadelerine yer verdi. Leopard 2’ler NATO ülkeleri tarafından üretilen en iyi tanklardan biri kabul ediliyor.

İngiltere tarafından gönderilen Challenger 2 tankları

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İngiliz yapımı ilk Challenger 2 ana muharebe tanklarını teslim aldıklarını açıkladı. Sürüş testi de yapan Reznikov, “İlk Ukraynalı Challenger 2 ile bir tur atmak bir zevkti. İngiltere tarafından tedarik edilen bu tanklar yakın zamanda ülkemize geldi” dedi. Tankların yakında savaşta görev alacağını aktaran Reznikov, İngiliz mevkidaşı Ben Wallace, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve İngiltere halkına teşekkür etti.

Exit mobile version