Ali Yerlikaya bayram tatilinin acı tablosunu açıkladı: 6 bin 530 trafik kazası, 75 can kaybı…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şeker Bayramı süresince meydana gelen trafik kazalarında 75 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

bayram tatili habermeydan

Ali Yerlikaya bayram tatilinin acı tablosunu açıkladı.

Türkiye Haberleri’ne göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şeker Bayramı tatili boyunca meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili acı tabloyu açıkladı. Bakan Yerlikaya, 9 günlük tatil süresince 26 bin 804 güvenlik personelinin görev aldığını ve 3 milyon 642 bin 538 denetim yapıldığını belirtti. Bu denetimler sonucunda 485 bin 710 işlem gerçekleştirildi. Ayrıca, bayram süresince yaşanan 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yerlikaya, “İşlem sayısının 207 bin 407’si hız nedeniyle yapılan işlemler. Bizim trafikteki en büyük sorunumuz aşırız hız” diye konuştu.

Bayram tatilinde 6 bin 530 trafik kazası meydana geldiğini açıklayan Bakan Yerlikaya, bu kazalarda 75 can kaybı olduğu bilgisini verdi.

Yerlikaya bu kazalarda 10 bin 810 kişinin de yaralandığını söyledi.

“Yollar bizi sevdiklerimize kavuşturmak için vardır ama ayırmak için değil.” diyen Bakan Yerlikaya, trafik kurallarına uyulması, aşırı hız yapılmaması ve emniyet kemeri takılması çağrısında bulundu.

Bakan Yerlikaya açıklamasında, selektörle radar uyarısına kesilen cezalara da değindi. Düzce’de karşı yönden gelenlere, selektörle radar olduğunu haber veren 14 sürücü hakkında işlem yapıldığını söyleyen Bakan Yerlikaya, bu cezaların iptal edildiğini açıkladı.

Yerlikaya, “Vatandaşlarımıza küçük bir uyarı. Aşırı hızdan sizi korumak için yaptığımız radar kontrollerini daha da artıracağız. Aşırı hız yapanlara selektör yapmayı devam edin, orada da bize yardımcı olun” diye konuştu.

Exit mobile version