Ali Osman Hacısüleymanoğlu Tutuklandı!

5 aydır emniyet güçleri tarafından aranan Ali Osman Hacısüleymanoğlu, bu sabah itibarıyla gözaltına alındı ve tutuklandı.

hacisuleymanoglu tutuklandi 01

Mafyanın ünlü ailelerinden Hacısüleymanoğlu ailesinin lideri olarak bilinen Ali Osman Hacısüleymanoğlu; dün Sarıyer’de bulunan bir lüks rezidansta gözaltına alındı. Gözaltına alınmasıyla birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Hacısüleymanoğlu; ifadesini vermesinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ve mahkeme ifadeleri alındıktan sonra hakkında tutuklama kararı çıkan ünlü isim; tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Hacısüleymanoğlu ailesinin hakkında çıkan suç iddialarıyla alakalı tutuklanan mafya lideri, bir sonraki mahkemeye kadar tutuklu kalacak.

Haber ajanslarından verilen bilgilere göre; Ali Osman Hacısüleymanoğlu’nun yakalandığı rezidans dairesinde aramalar yapıldı ve ortaya birçok delil çıktı. 1 ruhsatsız tabanca, iki şarjör, 25 fişek, bir miktar uyuşturucu ve 92 bin TL nakit para bulundu. Yalnızca uyuşturucu ve ruhsatsız silahtan dahi soruşturması genişletilmesi beklenen Hacısüleymanoğlu; yaklaşık 5 aydır emniyet güçlerinin aradığı bir isimdi. İşlediği suçlar sonrasında aranmaya başlandığı bilinen mafya lideri, uzun süredir devam eden takip süreci sonrasında ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonu sonucunda yakalanan Ali Osman Hacısüleymanoğlu; aile ismini taşıyan suç örgütünün liderliğini üstlenmekte. Beş aydır aranan ünlü mafya liderinin İstanbul’da yakalaması, emniyet yetkililerini de hayrete düşürdü. İki birimin aynı anda planladıkları operasyonlar sonucu yakalanan Hacısüleymanoğlu; son dönemde yeraltı dünyasının en yüksek profilli yakalananı oldu.

Ali Osman Hacısüleymanoğlu ile Alaattin Çakıcı Arasında Ne Geçti?

Bugün itibarıyla tutuklanan ve cezaevine yollanan Ali Osman Hacısüleymanoğlu; yeraltı dünyasının önemli topluluklarından Hacısüleymanoğlu ailesinin lideri konumunda. 2015 yılında babası “Oflu İsmail” lakaplı İsmail Hacısüleymanoğlu’nun vefatıyla görevi devralan Ali Osman Hacısüleymanoğlu; 2 yıl önce Alaattin Çakıcı’yla karşı karşıya gelmesi sebebiyle gündeme gelmişti. Oğlu Orhun’un Instagram hesabından mektup yayınlayan Hacısüleymanoğlu; “Çakıcı Gerçekleri” başlıklı bir metni kamuoyuyla paylaşmıştı. Bu metin sonrasında Alaattin Çakıcı’nın yeğeni Barış Çakıcı da, yine Instagram üzerinden “Sokaklarda bekliyoruz.” yanıtını vermişti. Çakıcı’nın bir diğer yeğeni olan Cihan Çakıcı ise, “Sizin gelmenizi bekliyoruz.” cevabını verdi.

Ünlü yeraltı figürü Alaattin Çakıcı’yla yaşanan gerilimden yaklaşık iki yıl sonra tutuklanan Ali Osman Hacısüleymanoğlu hakkında oluşturulan iddianameye ise henüz ulaşılamadı. Bu sebeple de, beş aydır arandığı suçun hakkında hiçbir bilginin aktarılmadığı görüldü. Karadeniz kökenli yeraltı yapılanmasında yaşanan gerilimin tutuklama için bir sebep olduğu öngörülse de; emniyet veya adliye çevrelerinden konuya dair net bir bilgiye ulaşılamadı.

Exit mobile version