Aksaray’da bir eğitim uçağı düştü

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkan bir eğitim uçağı, Nevşehir'e seyahat etmek için rotasını belirlerken Aksaray'ın Ortaköy ilçesinin Kirli Köyü yakınlarında bir boş araziye düştü. Kazada, 2 pilotun yaralanmadan kurtulduğu bildirildi.

ucak kazasi habermeydan

Aksaray’da bir eğitim uçağı düştü.

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Nevşehir’e seyahat etmek için özel bir şirkete ait eğitim uçağı, başlangıçta tespit edilen bilgilere göre motor arızası nedeniyle Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde düştü. Pilotlar Hakan Zengin ve Hakan Göktürk, kazadan yara almadan kurtuldu. Olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, pilotların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek şu açıklama yaptı: “07.06.2023 günü saat 14:00 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan sivil eğitim uçağı, Nevşehir havalimanına inecekken motor arızası nedeniyle İlimiz Ortaköy İlçesi Balcı mahallesinde meskun mahal dışında bir tarlaya düşmüştür. Uçak pilotlarından Hakan ZENGİN ve Hakan GÖKTÜRK hafif şekilde yaralanmış olup pilotların hayati tehlikeleri yoktur. Pilotlarımızı bizzat arayarak geçmiş olsun dileklerimizi ilettim”

Exit mobile version