AKP’den Erdoğan’ın adaylığına ilişkin itirazlara yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, üçüncü kez Cumhurbaşkanlığına aday olmasına itirazlar devam ediyor. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, duruma ilişkin açıklama yaptı.

AKPden Erdoganinadayligina iliskin itirazlara yanit habermeydan

AKP’den Erdoğan’ın adaylığına ilişkin itirazlara yanıt geldi.

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, üçüncü kez Cumhurbaşkanı adayı olmasına itiraz eden İYİ Parti, Sol Parti, Doğru Parti’den sonra bugün de Memleket Partisi Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdu.

Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan itirazlara ilişkin açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından, “Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde hiçbir engel yoktur” iddiasında bulunan Çelik, “Cumhurbaşkanımızın bu seçimlerde yeniden aday olduğunu aylar öncesinden açıklamıştık. Nitekim usulüne uygun şekilde adaylık başvurusu yapılmıştır” dedi. Çelik, açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız milletimizin iradesine sımsıkı bağlılıkla sürdürdüğü siyasi hayatına, demokrasinin ve sandığın gücüne inanarak devam etmektedir” paylaşımını yaptı.

ERDOĞAN’IN ADAYLIĞI TARTIŞMASI HAKKINDA

Anayasa’nın 101. maddesine göre, bir kişi en fazla 2 dönem cumhurbaşkanı seçilebiliyor. Muhalefet, Erdoğan’ın 2014 ve 2018’de cumhurbaşkanı seçildiği için yeniden aday olamayacağını belirtiyor.

Exit mobile version