AKP’den CHP’ye yönelik mutlak butlan kararına ilişkin ilk açıklama…
Ömer Çelik, CHP kurultayına ilişkin istinafın verdiği “mutlak butlan” kararı ve ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin tahliye edilmesine yönelik tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
Çelik, yaşanan sürecin CHP içerisindeki tartışmalardan kaynaklandığını belirterek, “Biz bu olayın herhangi bir yerinde değiliz. CHP’lilerin kendi iç çatışmaları ve iddiaları yargıya taşındı, süreç de bunun sonucunda gelişti.” dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in protestolar sırasında TOMA’nın üzerine çıkmasına da tepki gösteren Çelik, “Kürsüde var olamayanlar TOMA’ya tırmanmaya çalışıyor. Ne işiniz var TOMA’nın üzerinde?” ifadelerini kullandı.
Yargının süreci kendi değerlendirmeleri doğrultusunda yürüttüğünü savunan Çelik, AK Parti’nin olayların tarafı gibi gösterilmeye çalışıldığını öne sürerek, bunun CHP yönetiminin siyasi yetersizliklerini örtme çabası olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ifadeleri de eleştiren Çelik, “Cumhurbaşkanımız bizim kırmızı çizgimizdir. Hakaret ve tehdit içeren söylemlere karşı hukuk önünde gerekli mücadeleyi vereceğiz.” diye konuştu.
AK Parti’nin geçmişten bu yana “yargı vesayeti” ve “yargısal aktivizm”e karşı mücadele verdiğini ifade eden Çelik, siyasetin yargı yoluyla dizayn edilmesine karşı olduklarını ancak ekonomik ve siyasi yolsuzluk iddialarının da hukuk tarafından araştırılması gerektiğini belirtti.
CHP içindeki tartışmalarda taraf olmadıklarını yineleyen Çelik, “Biz meydanların ve sandığın partisiyiz. CHP’de kimin yönetime geldiği ya da partide hangi iç mücadelelerin yaşandığı bizim meselemiz değildir.” dedi.
İstinaf mahkemesinin CHP kurultayına ilişkin verdiği kararın ardından parti genel merkezinde hareketlilik yaşanmış, polis ekiplerinin müdahalesi sonrası bina tahliye edilmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yaşananlara tepki göstererek iktidarı ve yargıyı eleştirmişti.














