AK Partili Bülent Turan’dan Altılı Masa Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklaması sonrası "12 ayda, 12 toplantıda en yakın ortağını, kendi belediye başkanlarını ikna edememiş; milletimizi mi ikna edecek?" açıklamasında bulundu.

Bulent Turandan Altili Masa Aciklamasi habermeydan

Geçtiğimiz gün gerçekleşen ‘Altılı Masa’ toplantısının ardından parti genel merkezinde basın açıklaması yapan Akşener, Altılı Masa’nın millet iradesini kararlarını yansıtma kabiliyetini kaybettiğini vurguladı. Ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda göreve davet etti.

AK PARTİ’DEN AKŞENER’İN SÖZLERİNE İLK YORUM

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa’dan ayrılmasıyla ilgili yaptığı açıklamasının ardında sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Turan paylaşımında, “12 ayda, 12 toplantıda en yakın ortağını, kendi belediye başkanlarını ikna edememiş; milletimizi mi ikna edecek?” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin önemli bir seçime hazırlandığını belirten Turan, “6’lı Masa diye ifade edilen yapının son siyasi kavgası tam bir ibretlik tablodur. Biri tweet atıyor, 10 dakika sonra siliyor. Bu tam bir siyasi dansözlüktür. Biri sormadan aday olduğunu iddia ediyor, ülke ülke geziyor. Birileri de tamamen sessiz kalarak sadece 2 vekillik için tüm siyasi hayatını, hatırasını, adeta gömüyor. Bu tavrın ve ekibin bırakın Türkiye’ye, kendilerine faydası olmadığını şu son birkaç günde görmüş olduk” dedi.

Akşenerin sözlerine bir açıklamada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’dan geldi. Akşener’in sözlerine şaşırmadığını dile getiren Yazıcı, ”Hiç şaşırmadım. Kurulduğu andan itibaren altılı masa ile ilgili çok şey söylendi… Bu süreçler beklenir gibiydi. Dün akşam imzaladıkları protokol tartışıldı. Belli ki orada sorun yaşanmış Bugün de İYİ Parti bugün masayı devirdi. En çok övündükleri şey farklı görüşlerden partilerin bir araya gelerek ortak projeler üretmesi ve hep birlikte masanın iradesi ile aday belirleneceği şeklindeydi. Biz bunların bir üretim yapacağına inanmamıştık. Bugün itibariyle gördük” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version