AK Parti, Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı adayı seçti

AK Parti TBMM Grubu, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin grup kararı aldı.

erdogan aday habermeydan

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri 14 Mayıs Pazar günü yapılacak. Meclis’te ‘cumhurbaşkanı aday gösterme’ süreci de başladı.

Konuyla alakalı bugün AK Parti milletvekilleri, Grup Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantıda, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine dair grup kararı alındı.

 

Karar dair bilgileri aktaran Duygu Ayaz Bayram, “AK Parti grubu Cumhurbaşkanı adayı olarak Erdoğan’ın gösterilmesine ilişkin kararı aldı. Saat 12.00 itibarıyla kapalı grup toplantısı gerçekleştirilmişti. Bu karar kapalı grup toplantısında alındı. Basına kapalı gerçekleştirilmişti. Grup Başkanı alarak İsmet Yılmaz başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. 14 Mayıs’ta yapılacak seçim için Anayasa, TBMM iç tüzüğünün ilgili maddeleri hükümleri gereğince AK Parti tarafından gösterilecek aday için bir toplantı yapıldı. AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı göstermek için karar aldı. Tek aday olarak da milletvekili imzası ile teklif edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan için oylama yapıldı. Cumhurbaşkanının aday gösterilmesine ilişkin grup kararı alındı. Milletvekillerinin yüksek sesle alkışlama sesi yansıdı. Grup kararı YSK’ya gönderilecek. Meclis’te gurubu bulunan partilerin Cumhurbaşkanlığı adaylığı için karar alması gerekiyordu.” dedi.

Exit mobile version