Aile Bakanlığı’nda devir teslim töreni

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda Mahinur Özdemir Göktaş, görevi törenle Derya Yanık'tan devraldı. Törende iki isimde açıklamalarda bulundu.

Aile Bakanliginda devir teslim toreni habermeydan

Aile Bakanlığı’nda devir teslim töreni.

28 Mayıs seçiminin kazananı yeniden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmuş ve yemin töreni sonrasında yeni kabineyi açıklamıştı. Yeni kabinedeki bakanların devir teslim törenleri bugünde tüm hızıyla devam ediyor. 28. dönem kabine üyesi Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevini Derya Yanık’tan devraldı.

Görevi devreden eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık şunları kaydetti:

”Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplumumuz açısından da son derece hassas, önemli bir nokta. Tamamıyla neredeyse dezavantajlı gruplara hizmet eden bir yerden bahsediyoruz. Bizim 21 sene önce AK Parti olarak verdiğimiz söz kimsesizlerin kimsesi olmak sözüydü. Bu bakanlık kimsesizlerin kimsesi olma yükümlülüğünü yerine getiren bir bakanlık. Türkiye’nin geleceğini inşa edecek bir yerden bahsediyoruz. Kadın çalışmaları Bakanlığımızın en önemli çalışmalarından birisi.

Yürütme ve Meclis olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da uyumlu bir biçimde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Zorlu bir dönemde çalıştık. Bizim göreve başladığımızda pandeminin ağırlığı devam ediyordu. Orman yangınlarından sel felaketlerine en son maalesef Kahramanmaraş merkezli depremlere kadar Bakanlığımızın ayni yardımlar, psikososyal destek çalışmalarında yoğun mesaisi oldu. O anlamda mesai arkadaşlarıma ve bütün Bakanlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte bu fedakarlığın aynı şekilde devam edeceğinden en ufak bir kuşkum yok. Sayın Bakanımıza kolaylıklar diliyorum. Son derece meşakkatli ancak manevi tatmini yüksek bir alanı devralıyor. Kendisine başarılar diliyorum.”

Görevi devralan yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş da şu ifadeleri kullandı:

”Türkiye yüzyılı vizyonu ile kurulan Kabine’de aziz milletime hizmet etme şerefini layık gören sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Hepsine bu vesile ile şahım adına teşekkürlerimi iletiyorum. Bundan sonra da aynı gayret ve özveri ile çalışmaya devam edeceğiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Türkiye yüzyılı için yeni bir güçle yol alıyoruz.

Öncelikle depremin açtığı yaraları sarmak için bakanlığımızın büyük bir özveriyle çalıştığına şahit olduk. Bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bundan sonra da aile ile ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz. Güçlü birey, güçlü aile ve güçlü Türkiye’ye olan inancımızı sürdüreceğiz. Sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum.”

 

 

Exit mobile version