Aile Bakanı Göktaş ile BAE Toplumsal Kalkınma Bakanı bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Körfez turu kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri’ne resmi ziyaretinin ardından iki ülke arasında bakanlıklar da bir araya geldi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Bu yeni dönemde ekonomi, savunma sanayii, teknoloji, enerji gibi alanların yanı sıra sosyal politikalar konusunda da iş birliği ve ortak hareket imkanlarının gündeme gelmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Şeyha Meryem Şamsa Bint Hamdan’ın yaptıkları görüşme, sosyal politikalar konusundaki ortak hareket iradesinin ilk adımını oluşturdu.
Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde ülkemize gelen BAE Devlet Bakanı ve Toplum Kalkınma İdaresi Genel Direktörü Hessa Bint Essa Buhumaid, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Bakan Göktaş’ın kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik örnek projeler konusunda bilgi paylaştığı görüşmede ailenin korunması başlığında nelerin yapılabileceği de ele alındı. İki bakan aile birliğine yönelik tehditlerle ortak mücadele iradesinin uluslararası ölçeğe taşınması konusunda mutabık kaldılar” ifadelerine yer verildi” ifadelerine yer verildi.