AHBAP Derneği deprem bölgesi için hayata geçirecekleri projeyi açıkladı

Deprem bölgesi için hayata geçirecekleri projeleri sosyal medya hesabından açıklayan AHBAP Derneği Kurucusu Haluk Levent, "Devlet bize arsayı veriyor. 3 ayrı firma ile inşaata başlıyoruz" dedi.

AHBAP Dernegi deprem bolgesi icin hayata gecirecekleri projeyi acikladi habermeydan

AHBAP Derneği deprem bölgesi için hayata geçirecekleri projeyi açıkladı.

Müzisyen ve aynı zamanda Ahbap Derneği’nin kurucusu Haluk Levent, derneğin depremzedeler için hazırladığı konut projesini sosyal medya hesabından duyurdu. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş depremlerinin ardından 1 milyar liranın üstünde yardım gerçekleştirdiklerini aktaran Haluk Levent, kalan bağışlarla depremzedeler için konut yapacaklarını belirtti.

İlk etapta 1150 ev inşa etmeyi planladıklarını belirten Haluk Levent, “Depreme tam dayanıklı çelik konstrüksiyon evler. 2 katlı olacak şekilde. 83 metre kare. Ailede engelli çocuğu olan ve evi yıkılan vatandaşlarımıza ev yapıp ücretsiz vereceğiz.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’te 2+1 çelik konstrüksiyon ev inşaatlarına başlıyoruz. Devlet bize arsayı veriyor 3 ayrı firma ile inşaata başlıyoruz. Evleri 6 ayda teslim edeceğiz. Bu konuda AFAD’dan ve bölge valiliklerinden altyapı desteği de alacağız. Bu proje depremde evi yıkılmış, engelli kalmış vatandaşlarımızın yanı sıra otizm, serebral palsi, Down sendromlu, SMA gibi engelli çocukların içinde bulunduğu aileler için” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version