Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nde yangın

Afşin-Elbistan B Termik Santrali, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenmiş ve 10 Mayıs'ta tamamlanan bakım ve onarım çalışmalarının ardından yeniden üretime başlamıştır. Ancak, son zamanlarda santralde meydana gelen yangına havadan ve karadan müdahale edilmektedir.

yangin habermeydan

Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nde yangın çıktı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Afşin-Elbistan B Termik Santrali, 10 Mayıs’ta tamamlanan bakım ve onarım çalışmalarının ardından yeniden üretime başladı. Ancak, Baca Gazı Arıtma Sistemi’nde (FGD) yapılan bakım sırasında yangın çıktı.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve 3 yangın söndürme helikopteri yönlendirildi. Hem havadan hem de karadan yangın söndürme çalışmaları devam etmektedir.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, hızlı bir şekilde olay yerine ulaştıklarını ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Güven, şunları kaydetti:

“Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişci ile onun vasıtasıyla Enerji Bakanımızla irtibat kurduk. Vahit Kirişci Bakanımızın talimatıyla yangın söndürme helikopterleri de Mersin, Adana ve Kahramanmaraş’tan yola çıktılar. Helikopterler geldi yangına müdahale ediliyor. Üzüntümüz büyük ama can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Hızlıca kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Şu an itibarıyla hava ve yerden itfaiye araçları müdahaleye devam ediyor. Yüksek merdivenli araçlarla soğutma kulesindeki yangına müdahale ediliyor. Geçmiş olsun.”

Exit mobile version