AFAD’dan “sahil şeridinden uzak durun” uyarısı

Hatay'da peş peşe meydana gelen 2 depremin ardından AFAD, deniz seviyesinde yükselme riskine karşı sahil şeridinden uzak durulması uyarısında bulundu.

hatay deprem habermeydan

Hatay’da akşam saat 20.04 ve 20.07’de iki deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay’daki 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremlerin ardından deniz seviyesinde yükselme riskine karşı sahil şeridinden uzak durulması uyarısında bulundu.

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan son dakika paylaşımda, “Hatay’da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremler sonrasında ilgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımızın deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Depremlerin ardından ilgili ekiplerin teyakkuz halinde olduğu ve gelen ihbarlara hızla müdahale edildiği belirtildi.

Ayrıca deprem Uzmanı Porf. Dr. Şükrü Ersoy deprem sonrası yaptığı açıklamada “Bu deprem kırığı değil zaten, köprülerinin bağlandığı yerdeki boşluk bir birinden ayrılarak aşağı düşmüş. Sadece bu deprem deniz içinde bir denizaltı heyalanını tetkilerse bir miktar olabilir. Normalde 6.4 karada olduğu için bir tsunami yaratmaz” dedi.

Exit mobile version