AFAD depreme ilişkin son durumu paylaştı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından AFAD, son verileri açıkladı. Toplam 41 bin 20 vatandaşımız hayatını kaybetti.

afad son durum aciklama habermeydan

AFAD depreme ilişkin son durumu paylaştı. Yapılan açıklamada, “Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 41 bin 20 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir” denildi.

Depreme ilişkin açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Sezer, ”Kahramanmaraş ve Hatay illerinde 40 seviyelerinde binada çalışmalar devam ediyor. Yoğun bir ekip ve iş makinesi çalışması var. Bölgeye 35 bin arama-kurtarma personeli göndermiştik. Bu 35 bin personelden 20 bin üzerinde personel görevlerine devam ediyor. İş makinelerinden 14 bini bölgede hem enkaz çalışması hem de iyileştirme çalışmalarına devam ediyor. Toplamda 270 binin üzerinde kamu personeli ve sivil toplum kuruluşu üyesi bölgede bulunuyordu. Yine bölgede şu anda 250 bin personel görev alıyor.”

”Depremden etkilenen yaklaşık 800 bin afetzedeye de 10 bin liralık yardımı ulaştırmış durumdayız. Bizim tahliye ettiğimiz afetzede sayımız 460 bin 945. Bunlardan 318 bin 970’ini kamu misafirhanelerinde, otellerde misafir ediyoruz. Devletin bütün kamu kurumları ve kuruluşlarının bütün imkanları sahada. Aynı zamanda bizim bütün afetlerde yan yana yürüdüğümüz, beraber çalıştığımız bütün STK’larımız da orada yoğun bir şekilde faaliyetlerine devam ediyorlar” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Sezer, deprem bölgesinde konutları hasar görmüş olan vatandaşların kira ve taşınma yardımları noktasında da çalışmaların devam ettiğini belirterek, e-devlet üzerinden kira ve taşınma yardımı için 445 bin başvurunun gerçekleştiğini açıkladı.

 

Exit mobile version