Adıyaman’da depremden kurtuldu Muş’ta doğum yaptı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman’daki evleri ağır hasar alınca eşi ve 2 çocuğuyla Muş’a gelen Semra Toptaş, sezaryen ile üçüncü çocuğunu dünyaya getirdi. Toptaş’ın bebeğine, ‘Asya’ ismi verildi.

Musta Dogum Habermeydan

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde depreme yakalanıp ailesiyle birlikte Muş‘a gelen 37 yaşındaki depremzede  hamile Semra Toptaş, özel bir hastanede doğumuna 3 hafta kala sezaryenle doğum yaparak ‘Asya’ ismini verdiği bebeğini kucağına aldı. Semra Toptaş, eşi Akif ve çocukları Elif ve Yusuf ile 9 Şubat’ta Muş’a geldi. Muş’ta, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Danişmend Gazi Yurdu’na yerleştirildi. 10 Şubat’ta doğum sancıları başlayan Semra Toptaş, kentteki özel bir hastanede yapılan kontrollerinin ardından sezaryen ile doğum yaptı. Asya ismi verilen bebeğin 4.5 kilo olduğu öğrenildi.

Toptaş, depremde yaşadıklarını anlattı: “Depreme gece yakalandık. Deprem anında eşim ve çocuklarımla hemen dışarıya kaçtık. Deprem anı çok korkunç ve ürkütücüydü. O anı anlatamıyorum. Evimiz ağır hasar aldı. 2 gün boyunca arabada kaldık. Hamileydim, bu yüzden ötürü 9 Şubat’ta Muş’a geldik. Burada rahatsızlanarak özel bir hastaneye geldim ve hemen acil sezaryenle bebeği aldılar. Şu anda çok şükür bebeğim sağlıklı, çocuklarım sağlıklı, ailem sağ. Hepimiz sağlıklı yaşıyoruz çok şükür. Allah bir daha bu acıyı hiç kimseye yaşatmasın” diye konuştu. Anne Semra Toptaş, “Çocuğumun ismini hastanede Asya koydular. Öyle istediler, bizler de onları kırmayıp bu adı koyduk. Çok şükür yeni bebeğim ve ailem de sağlıklı” dedi.
Yaşadıkları evin depremlerden ötürü hasar aldığını söyleyen Toptaş, “Adıyaman’dan gelip, Muş’a sığındık. Allah razı olsun burada bize bakıyorlar. Bir eksiğimiz yok çok şükür, iyiyiz” ifadelerini kullandı.

 

Exit mobile version