Adalet Bakanı Tunç’tan DEM Parti açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "DEM Parti de eğer terörle arasına mesafe koyamazsa, özellikle teröre karşı tavrını koymak istemezse ve terörü destekleyen birtakım faaliyetler içerisinde olursa bu kaçınılmaz olur" dedi.

Adalet Bakani Tunctan DEM Parti aciklamasi habermeydan

Adalet Bakanı Tunç’tan DEM Parti açıklaması.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 104’üncü açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında TBMM’de resepsiyon düzenlendi. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘DEM Parti kapatılsın’ çağrısıyla ilgili soru üzerine “DEM, terör örgütüne mesafe koymalı, demokratik siyaset isteyen terörü reddedecek. Demokrasilerde şiddet olmaz, fikir özgürlüğü sonuna kadar ama şiddeti desteklerseniz demokratik hukuk devleti bunu kabul etmez. DEM Parti terör örgütü ile arasına mesafe koyamadı, böyle giderse bu kaçınılmaz olur” dedi.

Bakan Tunç, yeni yargı paketinin hangi aşamada olduğu hakkında kendisine yöneltilen soruya ise, “9’ncu yargı paketiyle ilgili çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Taslak çalışması, sonra milletvekillerimizin takdirine sunacağız. 9’ncu yargı paketinde 8’nci yargı paketinde yer alıp da ikiye bölmüştük biliyorsunuz. Orada bazı düzenlemeler vardı. O düzenlemeleri 9’ncu yargı paketinde de tekrar değerlendireceğiz. Bunlardan birisi özellikle toplumdaki cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlememiz” diye konuştu.

Exit mobile version