Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan personel alımı açıklaması

18 bin 305 yeni personel alımı yapılacağını bildiren Bekir Bozdağ, ilerleyen günlerde ilanların yayımlanacağını bildirdi.

Bekir Bozdagdan personel alimi aciklamasi habermeydan

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan personel alımı açıklaması.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve Ankara’daki Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Eğitim Merkezi’ne yerleştirilen depremzedelerle iftar yapan Bozdağ, buradaki konuşmasında 18 bin 305 yeni personel alımı yapılacağını, gelecek günlerde ilanların yayımlanacağını duyurdu.

Konuşmasına devam eden Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni konutlara ilişkin açıklamalarını hatırlatarak, şu ana kadar 17 bin konutun temelinin atıldığını, haziran sonuna kadar yıkılmış bütün konutların temelinin atılacağını söyledi. Bekir Bozdağ, 2024’ün haziran ayına kadar evi yıkılan vatandaşlara konutlarını teslim edeceklerini açıkladı.

”Derdimiz en iyi şartları insanlarımıza en kısa sürede sunmaktır”

”Derdimiz yaraları hızlıca sarmak. Derdimiz insanları yeni konutlara hızlıca kavuşturmak. Derdimiz en iyi şartları insanlarımıza en kısa sürede sunmaktır. Hızlıca temelleri atıyoruz, onu da eleştiriyorlar. Hızlı çalışıyorsunuz, doğru çalışıyorsunuz eleştiriyorlar, hemen işi yapıyorsunuz eleştiriyorlar, bekleseniz onu da eleştiriyorlar. Ne yaparsak ona bir kulp takma gayretini her yerde görüyoruz.”

Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik soruşturmalar hakkında detayları anlatan Bozdağ, “Hiçbir delilin karartılmasına izin verilmemiştir. Hiçbir enkaz delil toplanmadan kaldırılmamıştır. Soruşturmaların etkin ve netice alıcı şekilde yürütülmesi içi deprem suçları soruşturma bürolarını kurduk ve buradan soruşturmaların etkin şekilde yürüdüğünü ifade etmek isterim” dedi.

18 BİN 305 PERSONEL ALIMI

Adalet Bakanlığının yeni personel alımı yapacağını da duyuran Bozdağ, “Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde 9 bin 229, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 8 bin 376, İcra Dairesi Başkanlığı bünyesinde 700 olmak üzere toplam 18 bin 305 personel alımı için ilana çıkıyoruz. Yakında bunların mesleklerine göre dağılımı, müracaat tarihleri ve şartları Bakanlığımız tarafından ilan edilecektir” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version