ABD’den Ukrayna’ya gelişmiş füze sistemi desteği!

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna için 700 milyon dolar değerinde gelişmiş füze sistemi desteğinde bulunacaklarını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden

ABD Başkanı Joe Biden, kısa bir süre önce yaptığı bir açıklamada, Ukrayna’ya çok sayıda roketatar teslimatı gerçekleştirecekleri iddialarını reddetmişti. Fakat bugün New York Times gazetesine verdiği bir demeçte, Ukrayna‘ya gelişmiş füze sistemleri teslim etmeye karar verdiklerini duyurdu.

Ukrayna için 700 milyon dolarlık askeri destek yapılacak

Biden, teslim edecekleri gelişmiş füze sistemlerini, Ukrayna’daki savaş alanındaki kilit hedeflerin daha hassas bir şekilde vurulmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Ancak söz konusu askeri desteğin, Ukrayna’nın sınırlarının ötesine geçmesini teşvik etmediklerini ve buna izin vermeyeceklerini paylaştı. Beyaz Saray’dan da Ukrayna’nın bu eylemi gerçekleştirmeyeceğine ilişkin taahhüt verdiği paylaşıldı.

Açıklanan bilgilere göre ABD’nin Ukrayna’ya teslim etmeyi planladığı askeri destek paketinin içerisinde füzeler, radar sistemleri, Javelin tanksavar silahları, helikopterler, araçlar ve yedek parçaları da içeren 700 milyon dolarlık mühimmatlar yer alıyor.

Biden: “NATO ile Rusya arasında bir savaş istemiyoruz”

Joe Biden, askeri destek açıklamasının hemen ardından, “NATO ile Rusya arasında bir savaş istemiyoruz,” dedi. “ABD vevya müttefiklerimiz saldırıya uğramadığı sürece, ne Amerikan birliklerini Ukrayna’ya gönderecek ne de Rus güçlerine saldırarak bu çatışmaya doğrudan müdahale etmeyeceğiz. Rusya’ya acı çektirmek için savaşı uzatmak istemiyoruz,” açıklamasında bulundu.

Exit mobile version