6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi davasının sanıkları Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklandı

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi skandalında yeni bir gelişme gerçekleşti. Dava dahilinde baba Yusuf Ziya Gümüşel ve eski eşi Kadir İstekli hakkında tutuklanmaları istemiyle yakalama kararı çıkarıldı. Kararın üzerine gözaltına alınan Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklanarak, cezaevine sevk edildi.

yusuf ziya gumusel kadir istekli habermeydan

Hiranur Vakfı’nın yöneticisi Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G’yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirmesine dair davada; Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli gözaltına alınmalarının ardından tutuklandı.

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi ve sistematik tecavüze maruz kalmasına dair davada Hiranur Vakfı Kurucusu baba Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli; Aile Bakanlığı’nın başvurusunun üzerine gözaltına alındı. Gümüşel ve İstekli, bugün tutuklandı.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının, müşteki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile müşteki H.K.G’nin avukatlarının sanıklarla alakalı tutuklama istemlerinin değerlendirilmesinin üzerine Kadir İstekli ile Yusuf Ziya Gümüşel hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Kararın ardından harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel gözaltına alındı.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkartılan sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel, haklarındaki tutuklama kararları yüzlerine okunmasının üzerine cezaevine sevk edildi.

Exit mobile version