5 binden fazla kişi, 625 kişilik katiplik ilanına başvurdu

İstanbul Adliyesi'nde, icra ve zabıt katipliği klavye uygulama sınavı sebebiyle yaklaşık 5 bin kişi nedeniyle yoğunluk yaşandı.

katip habermeydan

5 binden fazla kişi, 625 kişilik katiplik ilanına başvurdu.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün 20 Nisan 2023 tarihli Sözleşmeli Personel Alımı ilanı üzerine icra ve zabıt katipliği için uygulamalı sınav düzenlendi.

Sınava katılmak için adliyeye gelen adaylardan bazıları, yanlarında getirdikleri klavyelerle pratik yapma fırsatı buldu. İcra ve zabıt katibi adaylarının uygulamalı sınavda 3 dakika içinde 90 doğru kelime yazmaları gerekmektedir. Başarılı olan adaylar, yaklaşık 5 bin aday arasından seçilecek ve bir sonraki mülakata katılma hakkı elde edecektir.

Sözleşmeli icra katibi istihdamıyla ilgili sınav ilanında, İstanbul Adliyesi için 220 kişi ve Gaziosmanpaşa Adliyesi için ise beş kişinin alınacağı belirtildi.

Sınava girmek için sırasının gelmesini bekleyen ve bunun için çok çalıştığını ifade eden Serhat Varol, “Herhangi bir heyecanım yok, şimdiye kadar çok çalıştım. 5-6 aylık emeğim var. Kazanacağımı düşünüyorum. Allah’ın izniyle kazanacağım. İnşallah kazanırım” dedi.

Zabıt katiplerinin aldığı maaşlar lise, ön lisans ve lisans mezununa göre değişiklik gösteriyor. Lise mezunu adaylar 11 bin 700 TL, üniversite mezunu zabıt katipleri 13 bin 600 TL maaş alıyor.

 

Exit mobile version