3 İlde 6 Kişi Sahte İçki Sebebiyle Hayatını Kaybetti!

Sahte içki üretiminin artması, ölüm sayılarının artmasını da beraberinde getirdi. Son dönemde yaşanan vakalarda 5 kişi hayatını kaybetti.

sahte icki 1

Son günlerde sahte içki tüketimi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısında önemli bir artış olduğu gözlemlendi. Yalnızca 2 gün içerisinde 6 kişinin sahte alkol alımı sebebiyle ölmesi; akıllara bu olayların artma sebebinin ne olabileceği sorusunu getirdi. Alkolün son dönemlerde birçok kez zamlanması ve vatandaşların ulaşamamaya başlaması; sahte alkol piyasasının artmasının başlıca nedeni olarak görülüyor. İçki piyasasının önemli bir kısmına ulaştığı düşünülen sahtecilik furyasının, yakın dönemde pek çok sıkıntıya yol açabileceği konuşulmakta.

İki gün içerisinde yaşanan sahte içki zehirlenmesi vakaları; Bursa, Muğla ve İzmir’de yaşandı. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde yaşanan zehirlenme olayı; onlarca insanın aynı anda hastanelik olmasına yol açtı. Yapılan toplantıda sahte içkiden tüketen vatandaşlardan dördü; hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastaneye kaldırılanlar; Şakir Çelik (56), Erol Oktay (56), Necip Cece, Fuat İşcen, Kamil Cihat İ. (51), Murat K. (56), Bülent D. (44), Ramazan Ç. (48), Fatih U., Suriyeli Basem M., Celal T., Erhan S., Mahmut Akça ve M.A. oldu. İçlerinden Şakir Çelik, Erol Oktay, Necip Cece ve Fuat İşcen; hastanede hayatını kaybetti.

Son iki gündeki 6 vefat haberinin yanına, toplu zehirlenme olayından bir vefat haberi daha eklendi. Bursa’daki olay sonrasında tedavisi devam eden hastalardan Mahmut Akça; hastanedeki 3.gününe girerken yaşama veda etti. Bu nedenle son 3 günde 7. sahte içki vefatı da gerçekleşmiş oldu.

İzmir’de Ölü Bulunan Adam, Sahte Rakı Şişeleriyle Görüldü!

İzmir’de yaşanan sahte rakı vakasında ise, vefat eden şahsın esas ölüm nedeni için otopsi sonuçları beklenmekte. Yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan Sadık Uyguntin’le (63) birlikte; birçok sahte rakı şişesinin de olay mahalinde tespit edildiği öğrenildi. Sahte içkiden vefat etme şüphesi sebebiyle Adli Tıp ekipleri tarafından incelemeye alınan Uyguntin’in cesedi; otopsi sonrasında yakınlarına teslim edilecek. Emekli olduğu bilinen şahsın, yakınlarının haber alamaması sonrasında evine yapılan polis girişiyle cesedine ulaşılmıştı.

Bodrum’da Da Bir Kişi Sahte İçki Mağduru!

Muğla’nın Bodrum ilçesinden gelen haber, sahte içki furyasının üçüncü ilini de eklemiş oldu. Beraber sahte içki içen iki arkadaş hastaneye kaldırıldı. İçlerinden Hasan Rıfat Tumanbay hayata gözlerini yumdu. Hastaneye aynı saatlerde ailesi tarafından kaldırılan arkadaşı Ahmet Barut B.’nin tedavisi ise hala devam ediyor.

İçki içtikleri gecenin sabahında fenalaşan Tumanbay ve Ahmet Barut B.; kendi evlerinde ailelerinin desteğiyle hastaneye götürüldü. Varılan özel hastanede tedaviye cevap vermeyen Hasan Rıfat Tumanbay, hayatını kaybetti. Sahte içki içtikleri tespit edilen iki şahsın; rahatsızlanma ve ölüm sebepleri ise yapılan incelemeler sonunda netleşecek.

Emniyet güçlerinin sahte içki üreten depolara yönelik operasyonlara devam ettiği ve kısa süre içerisinde bu furyayı sona erdireceği öğrenildi.

Exit mobile version