27 kaçak göçmen Bodrum açıklarında yakalandı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı, 16 Haziran’da saat 06.30 civarında Bodrum açıklarında bir lastik botta kaçak göçmenler olduğuna dair bir ihbar aldı. Hızla bölgeye ulaşan ekipler, yasadışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan hareketli lastik botta bulunan 27 kaçak göçmeni yakaladı.
Ayrıca, ekipler 18 Haziran’da saat 04.50’de Bodrum açıklarında bir lastik botta kaçak göçmenler olduğu bilgisine ulaştı. Bölgeye yönlendirilen ekipler, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına geri itilen 19 kaçak göçmeni kurtardı.
Toplamda 46 kaçak göçmen kıyıya çıkarıldı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Bu kişiler, göçmen statüsünün belirlenmesi ve uygun prosedürlerin takip edilmesi amacıyla ilgili makamlara teslim edildi. Sahil Güvenlik ekipleri, sınırlarımızın güvenliği ve göçmenlerin hayatlarının korunması için aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.