2023 Kadir Gecesi Ne Zaman? Kadir Gecesi Ramazan’ın Kaçında İdrak Edilecek?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar; Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor sorusunun yanıtını aramaya başladı. Peki 2023 Kadir Gecesi hangi gün idrak edilecek?

Kadir Gecesi Ne Zaman habermeydan

Müslüman alemi için büyük anlam ve önemi olan Ramazan ayı 23 Mart’ta yani bugün başladı. İslam dünyasında en kutsal günlerden biri olarak kabul edilen ve 1000 aydan hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesi ile ilgili araştırmalarda gündemdeki yerini aldı.

2023 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2023 dini takvimiyle birlikte Kadir Gecesi’nin bu yıl hangi tarihe denk geldiği belli oldu.

Takvime göre; 23 Mart’ta başlayacak olan Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesi 17 Nisan 2023 Pazartesi günü idrak edilecek.

KADİR GECESİ ANLAM VE ÖNEMİ NEDİR?

Kadir Gecesi; rahmet, mağfiret ve günahlardan arınma mevsimi olan on bir ayın sultanı ramazan ayının kalbi mesabesindedir. Yüce Allah (c.c.), Kadir Gecesi’nde Kur’an’ı Hz. Peygamber’e indirerek, melekleri yeryüzüne göndererek ve o geceyi, içinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan hayırlı kılarak ona müstesna bir değer vermiştir. Kadir gecesi, gecelerin en feyizlisi ve bereketlisidir. Çünkü bu gecede yapılan ibadet, kadir gecesi bulunmayan bin ayda yapılan ibadetten daha hayırlıdır. Nitekim bu konuda, aynı adı taşıyan sûrede şöyle buyurulur:

“Doğrusu biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ııe olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail (a.s.) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. Gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”

2023 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

Üç ayların başlangıcı – 23 Ocak Pazartesi

Regaip Kandili – 26 Ocak Perşembe

Miraç Kandili – 17 Şubat Cuma

Berat Kandili – 6 Mart Pazartesi

Ramazan Başlangıcı – 23 Mart Perşembe

Kadir gecesi – 17 Nisan Pazartesi

Ramazan Bayramı Arifesi- 20 Nisan Perşembe

Ramazan Bayramı 1. Gün- 21 Nisan Cuma

Exit mobile version