Zorunlu Deprem Sigortası azami teminat tutarı iki katına çıktı

Zorunlu Deprem Sigortası'nın maksimum teminatı, 1 Ocak itibariyle geçerli olmak üzere iki katına çıkarıldı ve artık 1 milyon 272 bin TL olarak belirlendi. Yapılan düzenleme ile, betonarme ve diğer konutlar için sigorta bedeli hesaplamalarında kullanılan metrekare başına düşen değerler de iki katına çıkarıldı. Bu değişiklik Şubat ayından itibaren, her ay Üretici Fiyat Endeksi'ne göre güncellenecek.

dask habermeydan

Zorunlu Deprem Sigortası azami teminat tutarı iki katına çıktı.

Zorunlu deprem sigortası, sigorta ve inşaat sektörlerindeki değişen şartlara ve yeniden yapılanma maliyetlerine paralel olarak sigorta bedeli hesaplamalarında kullanılan metrekare başına düşen bedellerin yeniden belirlendiği bir düzenleme ile güncellendi.

Bu doğrultuda, maksimum teminat tutarı da artık 1.272.000 TL olarak güncellendi; önceden 640.000 TL idi. Metrekare başına düşen bedeller betonarme konutlar için 3.016 TL’den 6.000 TL’ye, diğer konutlar için ise 2.080 TL’den 4.000 TL’ye çıkarıldı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Aralık ayında yaptığı düzenleme ile zorunlu trafik sigortası primlerinin hasar maliyet endeksine göre 2024 Mayıs ayından itibaren güncellenmesini sağlamıştı. Şimdi ise ekonomik koşullardaki değişikliklere uyumlu olarak Zorunlu Deprem Sigortası’nda hak sahiplerinin korunması amacıyla primlerin ve teminatların aylık enflasyonla güncellenmesini sağlayarak, değer kaybını önledi ve tarife oranlarını güncelledi.

Zorunlu Deprem Sigortası poliçe sayısı 2023 yılında 11,7 milyona ulaşarak (%59 sigortalılık oranı), 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında sigortalılara yaklaşık 35 milyar TL ödeme yapıldı. Yeni tarife düzenlemesi ile Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, deprem gibi zor zamanlarda sigortalılara daha etkili bir destek sağlamaya devam edecek.

Exit mobile version