Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı Açma ve Şifre İşlemleri

Ziraat Bankası mobil bankacılık nasıl açılır? İşte Ziraat Bankası mobil ve internet bankacılığı açmak için tüm detaylar..

ziraat bankası internet bankacılığı

Teknolojinin  ilerlemiş olması ile birlikte bankacılık sektöründe de önemli atılımlar yapılmıştır. Bu atılımlar bankacılık sektörü için en önemli hatta en büyüğü diyebileceğimiz atılım internet bankacılığı olmuştur. İnternet bankacılığını birçok banka kullanmaktadır. Ziraat Bankası internet bankacığı ile müşterilerine bir çok işlemi bankaya gitmeden kolaylıkla yapabilme imkanı sunmuştur. Örnek verecek olursak kredi ve kredi kartı başvuruları için banka şubesinden direk olarak başvuru yapmanız durumunda bankada uzunca bir süre beklemeniz gerekmektedir. Gerekli formların doldurulması, işlem için banka tarafından evrak düzenlemelerinin yapılması sizin epey bir vaktinizi alacaktır. Böyle bir durumu yaşamamak ya da direk olarak kredi ya da kredi kartı sonucunuzu öğrenmek için yapmanız gereken internet bankacığı ile mobil uygulama üzerinden başvuru yapıp bilgi almak olacaktır. Ziraat Bankası İnternet bankacılığı ile yapabileceğiniz işlemler bu kadarla sınırlı değildir. Hesaplara arası para gönderme, EFT ve havale işlemleri, kredi ya da kredi kartı borç ödeme, fatura ödemeleri hatta altın alıp döviz bozdurmaya kadar birçok, işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz. Ziraat Bankasının müşterilerine sunduğu tüm bu hizmetlerden cep telefonunuzla yapabilmek için yapmanız gereken bir kaç işlem bulunmaktadır. Bunları yaptığınız takdirde kolaylıkla işlerinizi oturduğunuz yerden halledebilirsiniz.

Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı Giriş

Ziraat Bankasına ait işlemlerinizi internet üzerinden halledebilmeniz için 2 farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden ilki daha kolay bir erişim olan Ziraat Mobil uygulamasını indirmek bir diğeri de Ziraat Bankasının web adresinden giriş yapmaktır. Bunlardan herhangi biri ile Ziraat Bankası internet bankacılığı giriş işlemini yapabilirsiniz. Ziraat Bankası internet bankacılığını güvenli bir şekilde kullanım sağlanılması için müşterilerinden bir takım bilgiler istenmektedir. Bu bilgileri 1 defaya mahsus olarak girdikten sonra şifre oluşum işleminiz yapılır. Şifreniz oluştuktan sonra daha sonraki internet bankacılığı girişlerinde mevcut şifreniz,  müşteri numarası ya da T.C kimlik numarası ile kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Ziraat Bankası internet bankacılığı oldukça güvenli bir işlem imkanı sunmaktadır. Sadece tek bir şifre kullanımı sunmaz. Bankaya ait olan cep telefonu numaranıza doğrulama SMS gönderimi yaparak hesabımız ile ilgili internet üzerinden korunaklı bir duvar oluşturur. Ziraat Bankası gönderilen doğrulama SMS’ leri tek kullanımlık SMS’ lerdir. Bu SMS yanlış ya da eksik girilirse hesap bilgilerinize ulaşmanız kesinlikle mümkün olmamaktadır. Ziraat Bankası internet bankacılığı ile alakalı detaylı bilgiler Ziraat Bankası müşteri hizmetlerinden alınabilir.

Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Alma

Ziraat Bankasının müşterileri için hizmet verdiği internet bankacılığına giriş yapabilmek için bir takım gereklilikler bulunmaktadır. Bunlardan ilki ve en önemli olanı Ziraat Bankası internet bankacılığı şifre almaktır. Ziraat Bankasın internet bankacılığı için şifre alırken sizden bir takım bilgileri istemektedir. Bu bilgiler kart numaranız, T.C kimlik numaranız, annenizin kızlık soyadı ile alakalı bilgilerdir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdiğiniz aman bir problem yaşamazsınız. Şifre alma yöntemi için gerekli adımlar şu şekildedir. İlk olarak Ziraat Mobil ya da direk web tarayıcısı üzerinden Ziraat Bankası’nın sayfasını açın. Bunu yaptıktan sonra şifre al seçeneğine tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkan sayfadan ilgili bilgileri girin. En son aşamada bankanın belirlemiş olduğu karakter sayısına göre şifrenizi oluştur. Şifrenizi güvenliğiniz için kimseyle paylaşmamanız gerekmektedir. Şifrenizi unutmanız ya da başka bir sorun yaşamanız halimde şifre yenileme ve alma işlemini aynı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ziraat Banksa internet bankacılığı şifre alma ile ilgili sorun yaşamanız halinde tek seferlik en yakın banka şubesine gidebilir ya da Ziraat Bankası müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.

Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı Açtırma

Evinizde ya da iş yerinizde bankaya gitmeye gerek kalmadan işlemlerinizi yapabilmenin yolu internet bankacılığıdır. Bunun içinde internet bankacılığını açtırmanız gerekmektedir. Ziraat Bankası internet bankacılığı açtırma işlemi için yapmanız gereken çok basittir. Ziraat bankası internet bankacılı işlemleri için ilk etapta zaten Ziraat Bankası müşterisi olmanız gerekmektedir. Ziraat Bankası mobil uygulaması ya da web tarayıcısından Ziraat Bankasının sayfasını ilk olarak açın. Daha sonra kart bilgileriniz ve diğer gerekli olan bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde girdikten sonra Ziraat Bankası internet bankacılığına kaydınız yapılmış olur. Bu işlemden sonra yapmanız gereken T.C kimlik numarası ya da müşteri numarası ve şifreniz ile giriş yapmak olacaktır. Ziraat Bankası 2. etapta müşteri güvenliği içim bankada kayıtlı olan cep telefonuna doğrulama SMS’ i göndermektedir. Bu SMS girişini yaptırdıktan sonra sadece sizin hesap bilgi ve işlemlerinizin olduğu sayfa açılır. Buradan rahatlıkla gerekli olan işlemleriniz yapabilirisiniz. Bir sorun bulunması halinde Ziraat Bankası müşteri hizmetleri ile bu sorunu rahatlıkla halledebilirsiniz. Ziraat Bankası için internet bankacılığı üzerinden alışveriş yapabilmeniz için ek olarak bir takım işlemler yapmanız gerekmektedir.

Exit mobile version