Yüzyılın Konut Projesi’nde bu hafta 9 ilde kura heyecanı…
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yürütülen Yüzyılın Konut Projesi’nde kura çekilişleri 4 haftadır devam ediyor. 29 Aralık 2025’te başlayan kura süreci, bugün Giresun’da 1.676 konutun hak sahiplerinin belirlenmesiyle sürdürülüyor.
Bugüne kadar Adıyaman, Şırnak, Hakkari, Siirt, Van, Mardin, Ağrı, Batman, Iğdır, Bitlis, Kars, Muş, Ardahan, Antalya, Bingöl, Tunceli, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Rize, Erzurum, Malatya, Erzincan, Şanlıurfa, Trabzon, Tokat, Amasya, Manisa, Sivas, Kastamonu, Aydın ve Giresun olmak üzere 32 ilde toplam 121.265 konutun kura çekimi tamamlandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Milletimize söz verdiğimiz gibi ülkemizin dört bir yanında 500 bin yuvanın anahtarlarının sahiplerini belirlemeye devam ediyoruz. Bugüne kadar 32 şehirde 121 bin 265 konutun hak sahibi belli oldu. Çektiğimiz her kurada mutlulukları adım adım büyütüyoruz. Bu hafta 9 şehrimizde daha kura heyecanını yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.
Yeni haftanın kura takvimine göre:
-
27 Ocak Salı: Kilis – 1.170 konut
-
28 Ocak Çarşamba: Sinop – 947 konut
-
29 Ocak Perşembe: Niğde – 2.604 konut
-
30 Ocak Cuma: Aksaray – 2.353 konut, Ordu – 3.334 konut, Karabük – 1.600 konut
-
31 Ocak Cumartesi: Samsun – 6.397 konut, Nevşehir – 2.368 konut, Bartın – 1.620 konut
26-31 Ocak haftasında toplam 22.393 sosyal konutun hak sahipleri belirlenecek. Böylece 31 Ocak itibarıyla kura çekimi tamamlanan il sayısı 41’e, hak sahipleri belirlenen konut sayısı ise 143.658’e ulaşmış olacak.
