Yeni araç muayene prosedürleri başlıyor

TÜVTÜRK, milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli bir değişikliği duyurdu. Araç muayenesinde sürelerde yapılan değişiklikler ve prosedürlerdeki zorunlulukların kaldırılmasıyla ilgili detaylar şöyle...

arc muayene habermeydan

Yeni araç muayene prosedürleri başlıyor.

Araç muayenelerinde milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli bir değişiklik yaşandı. Türkiye’de trafiğe kayıtlı araçların güvenliği ve çevreye duyarlılığını artırmak amacıyla TÜVTÜRK, yeni bir otomobil satın alan sürücüler için ilk 3 yıl boyunca muayene yaptırmanın zorunlu olmadığını duyurdu.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, TÜVTÜRK, araç sahiplerine düzenli olarak gerçekleştirmeleri gereken muayene prosedürleri ve gelecekteki adımlar hakkında detaylı bir bilgilendirme mesajı yayınladı.

Bu bilgilendirme çağrısında, muayenesi yapılmamış araçların trafiğe çıkmasının yasaklandığı vurgulanırken, yeni otomobil sahiplerinin ilk 3 yıl boyunca muayene yaptırma zorunluluğunun olmadığı belirtildi.

Seyyar istasyonlarda binek otomobil, traktör ve motosiklet muayenelerinin gerçekleştirilebileceği kaydedildi. Egzoz gazı emisyon ölçümünün ise sadece sabit ve yetkilendirilmiş seyyar istasyonlarda yapıldığı bilgisi verildi.

Ayrıca, hava destekli hidrolik fren sistemine sahip araçların muayenesinin sadece sabit istasyonlarda yapılabileceği hatırlatıldı. Traktör muayenelerinin ise tüm seyyar ve sabit istasyonlarda yapılabildiği ifade edildi.

Exit mobile version