Yalova, Çorlu ve İnegöl’de doğalgaz dağıtacak şirketler belli oldu

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: “Kazanan şirketleri tebrik ediyorum. İhalelere gösterilen yoğun ilgi ve oluşan yüksek şebeke satış bedelleri, yatırımcılarımızın ülkemizin hem ekonomisine hem de enerji yönetimine duyduğu güveni bir kere daha ortaya koymuştur. Milletimiz ve sektörümüz için hayırlı olsun. İnanıyorum ki ihaleyi kazanan şirketler dağıtım bölgesindeki vatandaşlarımıza en iyi ve en kaliteli hizmeti sunacaktır. Bundan sonra da tüketicilerimizin enerji tedarikinin aksatılması riskini gördüğümüz durumlarda EPDK olarak gerekli tedbirleri kararlılıkla alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

dogal gaz habermeydan

Yalova, Çorlu ve İnegöl’de doğalgaz dağıtacak şirketler belli oldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Doğal Gaz Piyasası Dağıtım Lisanslarına İlişkin Tedbirler Yönetmeliği’ni kabul ederek hem hizmet kalitesini artıracak hem de şebeke işletme güvenliğini en üst düzeyde koruyacak önemli bir adım atmıştı. Bu düzenleme ile, dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin faaliyetlerinin sürdürülemez duruma gelmesi veya geleceğinin tehdit altında olması durumunda, EPDK’nın gerekli önlemleri önceden alarak telafi edilemez zararların oluşmasını engellemesi hükme bağlanmıştı.

Bu çerçevede, Yalova ili ile Çorlu ve İnegöl ilçelerinde toplam 450 bin aboneye hizmet sunan Armagaz, Çordaş ve İngaz doğal gaz dağıtım şirketlerine yönelik EPDK tarafından gerekli adımlar atıldı. Şirketlerin tüketici hizmetlerindeki aksaklıklar ve BOTAŞ’a olan borçları nedeniyle, bu bölgeler için yeniden ihaleye çıkılacağı kamuoyuna duyuruldu.

EPDK, adı geçen şirketlerin yönetim kurulu üyelerini değiştirerek yeni atamalar yaptı. Yerlerine alanında uzman ve tecrübeli isimler getirilerek doğal gaz dağıtım hizmetlerinin aksamaması ve tüketicilerin mağduriyet yaşamaması sağlandı.

EPDK’nın yürüttüğü soruşturmalar sonucunda, Armagaz, Çordaş ve İngaz’ın dağıtım lisanslarının iptal edilmesine ve ilgili şebekenin satışı için yeni bir ihale sürecinin başlatılmasına karar verildi. İhale ilanları Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra, şartname satış süreci tamamlandı ve yeterlilik incelemeleri sonucunda belirlenen firmalar ihaleye teklif vermek üzere davet edildi.

22 Mart tarihinde yapılan bildirimlerin ardından, ARMAGAZ, ÇORDAŞ ve İNGAZ dağıtım şebekesi ihalelerine teklif vermek üzere seçilen firmalar belirlendi. En yüksek teklif bedeli ile yapılan ihaleler sonucunda şebekelerin devri için karar alındı ve bu süreç EPDK’nın onayına sunulacak.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye’nin doğal gaz ticaret merkezi olma hedefine yönelik kararlı adımlar atıldığını vurgulayarak, doğal gaz sektörünün ülke için kritik öneme sahip olduğunu belirtti. Dağıtım hizmetlerinin sürekliliği ve kalitesinin sağlanmasının temel öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Yılmaz, enerji yönetimi ve özel sektör işbirliğinin bu hedefe ulaşmada kilit bir rol oynadığını ifade etti.

Türkiye’nin enerjide büyük hedefleri var olduğunu dile getiren EPDK Başkanı Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Bu hedeflere yürürken dağıtım hizmetlerinin aksamaması ve tüketicilerimizin en kaliteli hizmeti alması bizim asla taviz vermeyeceğimiz iki husus. Kurulumuz tarafından atanan yönetim kurulu üyelerimiz 7 ay boyunca bu konuda üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiler. İhale sürecimiz de tüm şeffaflığı ile gerçekleştirildi ve sektörümüze layık bir şekilde tamamlandı. Kazanan şirketleri tebrik ediyorum. İhalelere gösterilen yoğun ilgi ve oluşan yüksek şebeke satış bedelleri, yatırımcılarımızın ülkemizin hem ekonomisine hem de enerji yönetimine duyduğu güveni bir kere daha ortaya koymuştur. Milletimiz ve sektörümüz için hayırlı olsun. İnanıyorum ki ihaleyi kazanan şirketler dağıtım bölgesindeki vatandaşlarımıza en iyi ve en kaliteli hizmeti sunacaktır. Bundan sonra da tüketicilerimizin enerji tedarikinin aksatılması riskini gördüğümüz durumlarda EPDK olarak gerekli tedbirleri kararlılıkla alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Exit mobile version