Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı KIZILELMA teker kesti

Baykar’ın kendi milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, teker kesme testinde ayaklarını yerden kesti.

baykar kizilelma habermeydan

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma ayaklarını yerden kesti. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu. Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı KIZILELMA ile ilgili paylaşımda, “Zor tutuyoruz… Bayraktar #KIZILELMA teker kesme testinde ayaklarını yerden kesti. Az kaldı inşallah… Having a hard time keeping #KIZILELMA on the ground…” ifadelerini kullandı. Ardından bir paylaşımda daha bulunan Bayraktar,  “Bayraktar KIZILELMA ilk uçuşa geri sayımda…” ifadelerine yer verdi. Baykar’ın kendi milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma, geçtiğimiz Kasım ayında ilk otomatik taksi ve koşu testini başarıyla tamamlamıştı. Baykar’ın yaklaşık 20 yıllık derin teknoloji birikimi ve tecrübesiyle geliştirilen Bayraktar KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı projesinin test süreci, yer testleri ile devam edecek. Bayraktar KIZILELMA’nın ilk uçuşunun 2023’te gerçekleştirilmesi hedefleniyor. KIZILELMA özellikle kısa pistli gemilere iniş kalkış kabiliyetiyle muharebe sahasında devrim gerçekleştirecek bir platform olacak.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. “Kritik bir eşiği daha aştık!” ifadelerini kullanan Bayraktar, “Yüzde 100 #Baykar öz sermayesiyle milli ve özgün olarak geliştirdiğimiz Bayraktar #KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı, havacılık tarihimiz için dönüm noktası olacak… #MilliTeknolojiHamlesi” değerlendirmesinde bulundu.

 

Exit mobile version