Türk Lirası dünyada kaçıncı sırada? 2021 son güncel veriler açıklandı!

Türk Lirası dünyada kaçıncı sırada? 2021 son güncel verilerinin açıklanması ile birlikte Türkiye'de Türk lirasının nasıl bir performans sergilediği belli oldu.

türk lirası dünyada kaçıncı sırada

Dünya genelinde para birimleri üzerinden yapılan değerlendirmelerde liste yeniden şekillendi. Dünyada değer kaybeden para birimleri içerisinde Türkiye’nin ciddi bir ilerleme kaydettiği görülürken özellikle dolar karşısında değer kaybeden Türk Lirası, dünya genelinde dikkat çekti.
Son 5 yıllık süre içerisinde arka arkaya yaşanan düşüşler ile birlikte en değerli para birimleri arasında hızla değer kaybı yaşayan Türkiye, 44. sıraya geriledi. Ancak 5 yıl önce 18. ve 20. sıralarda yer alan Türk lirasının beş yıllık süre içerisinde 44. sıraya kadar gerilemiş olması Türkiye’deki ekonomik duruma ve hareketliğe dair net veriler sundu.

İşte en değerli para birimleri…

1. Kuveyt Dinarı ( 3.32 ABD DOLARI )
2. Bahreyn Dinarı ( 2.65 ABD DOLARI )
3. Umman Riyali ( 2.60 ABD DOLARI )
4. Ürdün Dinarı ( 1.41 ABD DOLARI )
5. İngiliz Sterlini ( 1.,36 ABD DOLARI )
6. Cayman Adaları Doları ( 1.20 ABD DOLARI )
7. Euro ( 1.15 ABD DOLARI )
8. İsviçre Frangı ( 1.08 ABD DOLARI )
9. Amerika’nın yerel para birimi Dolar (USD) Dünya’da 9 sırada yerini alıyor.
10. Panama Balboası ( 1.00 Amerikan Doları )
11. Sırda Bahama doları bulunuyor, söylememiz gerekiyor ki Amerikan dolarıyla aynı değere sahiptir.
12. Kanada Doları ( 0,79 ABD DOLARI )
13. Singapur Doları ( 0,74 ABD DOLARI )
14. Avustralya Doları ( 0,73 ABD DOLARI )
15. Brunei Doları ( 0,72 ABD DOLARI )
44. Türk Lirası ( 0,11 ABD DOLARI )

Türk Lirası Ne Zaman Değer Kazanır?

Türk lirasının değerinin erimesi milli servetimizi önemli oranda düşürdü. Kişi başı dolar bazında gelirin bile inanılmaz yüzdede düştüğü görülüyor. Kendi ülkemizde bile pahalı bir yaşam sürmemizin tek gerekçesi dolar. Türk lirası ne zaman değer kazanır ? Öncelikle ülkenin faiz oranlarının özel şirketlere göre düzenlenmesi gerekiyor. Enflasyon ’da büyük oranda düşürülmeli.

Siyasi bir çok konu ve hukuk kanunları gözden geçirilmeli. Dış ilişkilerde daha başarılı bir Türkiye görünmesi gerekiyor. Tüm bunlara bağlı biçimde ülkeye döviz getiren yatırımcılar bulunmalıdır. Elbette tüm bu faktörlere baktığımızda Türk Lirasının eski günlerine dönmesi zor. Fakat elbette imkansız değil.

Exit mobile version