Tarım Kredi Kooperatifleri Fiyatlarına Erdoğan Müdahalesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP toplantısında Tarım Kredi Kooperatifleri fiyatlarına tepki gösterdi.

erdogan01

Son günlerde Tarım Kredi Kooperatifleri’ne kamuoyunda oluşan tepkinin, AKP toplantılarında dahi konuşulacak seviyeye ulaştığı iddia edildi. AK Parti’nin Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında gündeme gelen bu konu; Tarım Kredi Kooperatifleri’nden sorumlu bakan olan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin çözmesi gereken bir sorun olarak kendisine belirtildi. Toplantı esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme getirildiği söylenen bu konunun, bakan tarafından da acil bir şekilde değerlendirilmeye alındığı konuşuluyor.

AKP kulislerinden yansıyan iddialarda; Vahit Kirişçi’nin hazırladığı sunumun takdiminde bu talebin konuşulduğu söylenilmekte. Çiftçilerin tarımsal desteklerinin arttırılması gerektiğini aktaran raporunda, tarımla uğraşan vatandaşların elektrik problemlerine de değindi. Konunun enerjiyle bağlantılı olması sebebiyle; Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de bu sunumdaki katılımcılar arasına dahil edildiği öğrenildi. Güneydoğu ağırlıklı yaşanan çiftçilerin elektrik sorununun çözülmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan’ın; bakan Dönmez’e bu konuda araştırma ve çözüm getirme talimatı verdiği de iddialar arasında yer aldı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinin; Erdoğan’ın talimatı sonrasında Tarım Bakanlığı’yla ortak çalışmalar yürüteceği bir planın hazırlanmakta olduğu da AKP kulislerinden yansıyan bilgiler arasında. Tarımdaki enerji probleminin bir bölümünü bu sayede çözüme ulaştıran Vahit Kirişçi’nin planında; çiftçilerin ürettiği ürünlerin halkla buluştuğu Tarım Kredi Kooperatifleri’ne dair hiçbir madde bulunmamaktaydı. Enerji problemi ve üretim desteği odaklı ilerleyen sunumun sonrasında Kirişçi’ye aktarılan bu problem; AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da yüksek sesle dile getirildi.

Erdoğan: Tarım Kredi Kooperatifleri Kâr Amaçlı Değil!

Vahit Kirişçi’nin sunumu sonrasında Erdoğan’ın söz almasıyla gündeme gelen bu konu; son günlerde sosyal medya ve medyanın farklı kanallarında çıkan iddialar sonucunda AKP sıralarında da konuşulmaya başlandı. Üretici odaklı bir yapısı olan ve kâr amacı gütmemesi sebebiyle tüketici dostu olarak görülen Tarım Kredi Kooperatifleri’nde yapılan zamlar; bakan Kirişçi’nin de yoğun eleştirilere maruz kalmasının önünü açmaktaydı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fiyatlar konusunda düzenlemeye gidilmesinin şart olduğunu belirtmesi,  kurumun yeni dönemdeki fiyat politikasının tamamen değişeceğini gösterdi. Erdoğan’ın talimatı, bakan Vahit Kirişçi tarafından kısa bir süre içerisinde uygulamaya konulacak.

Erdoğan’ın Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi’ye; “Tarım kredi kooperatifleri kar amaçlı kurulmadı, fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin” sözleriyle talimatı aktardığı ve uygulama sürecinin önünü açtığı iddia edilmekte. Enflasyonla mücadele başlığıyla süper marketlerde ve yerel kurumlarda indirim teşvikinde bulunduklarını söyleyen Erdoğan; bu süreçte devletin kendi kurumunun indirim yapmamasının hoş karşılanmayacağını da kurum hakkındaki görüşleri arasında belirtti.

AKP’nin MKYK toplantısında konuşulan ve vatandaşları doğrudan ilgilendiren bir diğer konu ise enflasyon oldu. Enflasyonla mücadele kapsamındaki tedbirlerin daha da arttırılacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; her il ve ilçede yapılan toplantılarda konuya dair tedbirlerin anlatılması gerektiği fikrini partisiyle paylaştı. Bu süre zarfında parti yetkililerinin de vatandaşla temaslarını arttırmasını söyleyen Erdoğan; vatandaşın kriz eleştirilerinin sert bir dille eleştirilmemesi gerektiğini de parti yöneticileriyle paylaştı.

Exit mobile version