Taciz iddiaları Elon Musk’ın servetini yok etti!

Elon Musk skandal bir cinsel taciz iddiası ile karşı karşıya! Bu durum ünlü iş insanının servetini adeta eritti. Bloomberg'e göre Musk yaklaşık 10,6 milyon dolarlık kayıp yaşadı.

Elon Musk

SpaceX ve Tesla şirketlerinin CEO’su Elon Musk son dönemlerde skandal bir iddia ile gündemde! Geçtiğimiz günlerde Musk’ın 2016 yılında bir hostesi uçakta taciz ettiği iddiaları basına yansıdı. Ünlü iş insanı söz konusu iddiaların tümünü reddetti. Fakat yine de bu söylenti, meşhur girişimci için pahalıya patladı!

Bloomberg tarafından hazırlanan Milyarderler Endeksi tahminlerine göre iddiaların akabinde Musk, kişisel servetinden yaklaşık 10,6 milyar dolar para kaybetti. Bu kaybın ciddi bir kısmının basına yansıyan söylentilerden kaynaklandığı bilinse de Tesla hisselerindeki kayıp da bunda etkili oldu.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan haberlere göre Elon Musk, altı yıl önce bir SpaceX uçuş görevlisinden kendisine masaj yapmasını istedi. Bunun akabinde iş insanı, ‘daha fazlasını yapmak’ için teklifte bulundu. Görevliye cinsel organını gösterdi. Olayların basına yansımaması için ise personele 250 bin dolarlık uzlaşma parası verdiği söylendi.

Elon Musk iddialar karşısında sessizliğini bozarak Twitter üzerinden bir açıklamada bulundu. “Cinsel tacize meyilli olsaydım şimdiye kadar ortaya çıkardı,” diyerek kendini savunan ünlü girişimci, “Bunun 30 yıllık kariyerim boyunca ilk kez gün ışığına çıkması pek olası değil,” dedi.

Elon Musk sene başından beri 69 milyar dolar kaybetti

Elon Musk’ın yaşadığı maddi kayıp yalnızca son dönemlerde ortaya çıkan taciz iddialarından kaynaklanmıyor. Bloomberg’in analizine göre iş insanı, sene başından şimdiye kadar servetindeki en büyük kaybı yaşadı. Tahminlere göre Musk, 2021 yılından bu yana 69 milyar dolar kaybetti.

Exit mobile version