Starbucks’ta Rize Çayı Satışı Başlıyor!

Ünlü kahve zinciri Starcbucks, Türkiye mağazalarında Rize çayı satmaya başlıyor.

starbucks 1

Kahve sektörünün en önemli firmalarından biri olan Starbucks, Türkiye’de de yaygın bir pazar ağına sahip. Kahve zincirleri içerisindeki en çok şubeye sahip olmasıyla bilinen firma; yakın dönemde Türkiye pazarında farklı denemeler yapmayı planlıyor. Geçmişte de birçok farklı yerel girişimde bulunan Starbucks, bu yıl bitmeden sunmak istediği yeni ürünüyle dikkatleri üzerine çekti.

Ağırlıklı olarak kahve servisine odaklanan ve bu odağını büyük ölçüde koruyan Starbucks; her ülkede yerel lezzetleri bünyesine eklemesiyle de biliniyor. Türkiye’de uzun bir süredir Türk kahvesini bu yönde değerlendiren Starbucks’ın; bir süredir deneme sürecinde olduğu Türk çayı servisini kalıcı hale getireceği öğrenildi. Geleneksel tatlara her zaman açık bir yapıda olduklarını belirten Starbucks yetkilileri; Türk çayını da bu anlayışla ilerleyerek servis edeceklerini açıkladı.

Çayın farklı çeşitlerini uzun bir süredir bünyesinde barındıran Starbucks; yaklaşık 15 yıldır bulunduğu Türkiye piyasasına özgü bu tatla birleşme fikrini ise yakın dönemde ortaya çıkardı. Yaklaşık bir yıldır deneme sürecinde olan Starbucks Türk çayı ürünü; mağazalarda rağbet görmesiyle birlikte çok daha fazla öne çıkarılmaya başlandı. Bu uygulamayı kalıcı hale getirme kararı alan Starbucks; çayda da Türk kahvesindeki tutumun benzeri bir şekilde ilerlemeyi hedefliyor.

Çaylar Yerel Üreticilerden!

Türk kahvesini yalnızca ülkemizde servis ettiği bilinen Starbucks; bu ürünün sunumunu, geleneksel yöntemlerden biri olan su ile yapmakta. Çayın servisinde benzer bir adet olmaması nedeniyle ekstra opsiyon sunmayan firma; cam bardakla yaptığı sunum sayesinde gelenekselliği yakalamayı planlıyor. Firmanın uzun bir süredir menüsünde olan Türk kahvesinin de fincanla sunulduğu bilinmekte.

Yüksek kalite çay yapraklarından harman hazırladıklarını ve bu harmandan çıkan sonucu müşterilerle paylaşacaklarını belirten Starbucks yetkilileri; Türkiye piyasasında çay konusunda başarı elde edeceklerine inandıklarını aktardı. Mağazalarda Türk çayının tanıtım oranını da arttıran Starbucks, bununla birlikte uzun süredir devam ettirdiği aplikasyon kampanyasını da sürdürecek. Kampanyada, Starbucks’ın uygulamasına belli oranda para yükleyen herkese ücretsiz olarak iki Türk çayı verilmekte.

Türk çayının kendine özgü tadını ve kalitesini yakalama hedeflerinde başarılı olduklarını belirten Starbucks yöneticileri; Rize’de Rainforest Alliance sertifikasına sahip yerel bir üreticiyle anlaşmaya vardı. Bu sayede iyi bir harman yakaladıklarına inançlarının tam olduğunu söyleyen yetkililer; çay deneyiminde Türk tat profilini devam ettireceklerinin altını çizdi.

Firmanın çayla olan yeni kampanyaları bir süredir kamuoyuyla paylaşılmakta. 9 Kasım (Yarın) itibarıyla da, Starbucks’ın Türk çayına özel hazırladığı fotoğraf sergisi açılacak. İstanbul Narmanlı Han’da ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek bu sergide; çayın kendi topraklarında çekilmiş toprakları ve Starbucks’la kurduğu ilişki gözler önüne serilecek.

Exit mobile version