Sosyal yardım ön değerlendirme kabul edildi ne demek?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan sosyal yardımlarda bir ön değerlendirme süreci bulunuyor. Peki, sosyal yardım ön değerlendirme kabul edildi ne demek?

Sosyal yardım ön değerlendirme kabul edildi ne demek?

Pandemi dönemi ile birlikte sosyal yardımlarda başvurular arttı. Ekonomik olarak zor bir dönemden geçen vatandaşlar, yaptıkları başvurular ile birlikte sosyal destek almanın yollarını arıyor. Bu kapsamda ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan sosyal pandemi yardımlarına daha fazla başvuru yapılarak daha fazla ailenin bu maddi yardımdan yararlanması sağlanıyor. Yapılan başvurularda iki farklı değerlendirme süreci bulunuyor. Bunlardan ilki ön değerlendirme olurken başvuru yapan vatandaşlar için belirlenen kriterlere uyum sağlanıp sağlanmadığı kontrol ediliyor.

Eğer ilk aşama geçilirse kişilere mesaj ve diğer iletişim yolları ile sosyal yardım ön değerlendirme kabul edildi mesajı gönderiliyor. Ancak vatandaşlar bu mesajın ne anlama geldiğini bilmediğinden dolayı zaman zaman bu mesajı alan vatandaşlar ne yapacağını bilemiyor.

Ön değerlendirme sonrasında ne olur?

Sosyal destek başvurusu oluşturulduktan sonra beyan edilen bilgiler neticesinde ön değerlendirme yapılır. Uygun görülürse hanenin kapsamlı sosyal incelemesi gerçekleştirilir. Sosyal inceleme sonrasında uygun görülen vatandaşlarımızdan durumlarını gösteren belgeler istenir.

Değerlendirme süreci sonrasında uygun görülen vatandaşlar sosyal desteklerden faydalanır. Sosyal destek başvurusu oluşturulurken paylaşmış olduğunuz bilgiler doğrultusunda ön değerlendirme yapılıp, ihtiyaç durumuna göre hane ziyaretleri planlanarak gerçekleştirilir.

Exit mobile version