Sinop’ta, hayvancılığa milyonluk destek!
Sinop’ta, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) IPARD III Programı kapsamında 15,3 milyon TL bütçeli modern hayvancılık projesi için imzalar atıldı.
Girişimci Özcan Durdu’nun projesine devlet tarafından 9,2 milyon lira hibe desteği sağlanacak. AB ve Türkiye ortak finansmanıyla yürütülen projenin 2026 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
Sinop Valisi Mustafa Özarslan’ın huzurunda gerçekleştirilen imza törenine TKDK Samsun Sinop Koordinatörü Yusuf Özbey, kurum uzmanları ve yatırımcı Özcan Durdu katıldı.
Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği (AB) eş finansmanıyla desteklenen 15 milyon 388 bin TL toplam bütçeli dev projeye, TKDK tarafından 9 milyon 232 bin TL hibe desteği sağlanacak. İnşaat çalışmalarının 2026 yılı sonuna kadar tamamlanması öngörülen projede yatırımcı, hibe desteğinin yanı sıra enflasyon fiyat farkı ve KDV muafiyeti avantajlarından da yararlanacak.
Bu projeyle birlikte Sinop’ta desteklenen büyükbaş hayvancılık projesi sayısı 3’e, toplam proje sayısı ise 13’e ulaştı. 10 Haziran 2024’ten bu yana kente tarımdan sanayiye, seracılıktan yenilenebilir enerjiye sağlanan toplam hibe desteği 89,9 milyon TL olurken, yatırımların Sinop ekonomisine katkısı yaklaşık 182 milyon TL’ye çıktı.
Ayrıca TKDK, Temmuz ayında gıda işleme sanayi, Ağustos ayında hayvancılık, Eylül ayında kırsal altyapı, Ekim ayında ise seracılık, zanaatkarlık, kültür balıkçılığı ile yenilenebilir enerji alanlarında yeni başvurular almaya başlayacak.














