SGK çalışanlarına fazla mesai ücreti! EYT işlemleri hızlanacak

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, SGK çalışanlarına fazla mesai ücreti ödeneceğini duyurdu. Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) dair düzenleme kapsamındaki vatandaşların emeklilik işlemlerinin hızlandırılması için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarına 3 ay süreyle fazla mesai ücreti verilecek.

sgk eyt habermeydan

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis’te gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu. EYT işlemlerinin hızlandırılması için SGK çalışanlarının mesailerine yönelik düzenleme yapılacağını belirten Elitaş, “EYT’li vatandaşların emeklilik işlemlerinin hızlandırılması için SGK çalışanlarına 3 ay süreyle fazla mesai ücreti verilecek.” dedi.

ÖNERGEYE GİRECEK

Elitaş, düzenlemenin, en düşük emekli maaşında artış ve geçici işçilere kadro düzenlemesini de içeren İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne, TBMM Genel Kurulundaki görüşmeler sırasında önergeyle ekleneceğini bildirdi.

BAKAN BİLGİN SGK ÇALIŞANLARINA FAZLA MESAİ ÜCRETİ VERİLECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya hesabından, EYT işlemlerinin hızlandırılması için yoğun mesai harcayan SGK çalışanlarına ilave fazla mesai ücreti verileceğini duyurmuştu.

1 BUÇUK MİLYON BAŞVURU

EYT yasasının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, emeklilik için başvuru yapanların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müdürlüklerindeki telaşı sürüyor. Müdürlüklerde emeklilik başvurusu taleplerini alan personelin yoğun mesaisi sürüyor. EYT kapsamında 2 milyon 250 bin sigortalının emeklilik başvurusu yapmasının beklendiği SGK müdürlüklerinde, rakam 1,5 milyona yaklaştı.

Exit mobile version